Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

ΠΕΧΩΔΕ – Έργα έργα έργα αλλά λεφτά δεν έχουμε


«Αν δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με ενστάσεις, μπορούμε, στις αρχές του 2010, να έχουμε ανάδοχο» και στις αρχές του 2015 αναμένεται να παραδοθούν στην κυκλοφορία οι νέοι αυτοκινητόδρομοι της Αττικής όπως ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς.
Το έργο προβλέπει την επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού προς τα Μεσόγεια, αλλά και την παραλία της πρωτεύουσας, μήκους 71,6 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 1,8 δισ. ευρώ. Ο χρόνος κατασκευής του έργου εκτιμάται σε 55 έως 65 μήνες. Προβλέπεται και ενδιάμεση προθεσμία 50 μηνών για την παράδοση του τμήματος που συνδέει την Περιφερειακή Υμηττού, από την Κατεχάκη και την Ούλοφ Πάλμε με τη Λεωφόρο Ποσειδώνος, μήκους 14,7 χιλιομέτρων, με το οποίο ολοκληρώνεται ο μεγάλος εσωτερικός δακτύλιος της Αθήνας.
Ο Γ. Σουφλιάς έδωσε έμφαση στην περιβαλλοντική διάσταση του έργου, υποσχόμενος τη φύτευση 350 χιλιάδων δέντρων, με ευθύνη του αναδόχου και την τοποθέτηση συστήματος πυρανίχνευσης στο Υμηττό. Όσον αφορά στα διόδια που θα πληρώνουν όσοι μετακινούνται στο νέο αυτοκινητόδρομο, ανήγγειλε την εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος, ώστε οι διερχόμενοι να καταβάλλουν αντίτιμο ανάλογο με την απόσταση που διανύουν, εκτιμώντας ότι πρόκειται για το πιο δίκαιο σύστημα.
Ενώ προχωρούν οι διαδικασίες για την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης μέχρι την Εθνική Οδό, την επέκταση και τη μετατροπή της οδού Λαυρίου σε κλειστό Αυτοκινητόδρομο, με την παράκαμψη του Μαρκόπουλου και του Λαυρίου, τον περιφερειακό άξονα Παιανίας - Μαρκόπουλου, με την παράκαμψη Παιανίας και Κορωπίου, τη μερική υπογειοποίηση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και τη διαπλάτυνση της Λεωφ. Κηφισού, από Αχαρνών μέχρι τον κόμβο της Αττικής Οδού.
Ενώ για το μετρό ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ξεκινήσει και ο διαγωνισμός για τη μεγάλη γραμμή σχήματος U του μετρό, με 20 νέους σταθμούς. Η γραμμή θα διέρχεται από το Γαλάτσι, το κέντρο της Αθήνας, το Παγκράτι και θα φτάνει στο Μαρούσι.
ΑΠΟΨΗ: 1) Λεφτά δεν έχουμε για μισθούς και συντάξεις αλλά από έργα σκίζουμε!
2) Θα μου πεις ο ανάδοχος θα τα πληρώσει Ε! ………. Θα δώσουμε και εμείς το κάτι τι μας σωστά ?
3) Τα 350 χιλιάδες δεντρίλια θα είναι προς αντικατάσταση των καμένων στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: