Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Χωρίς εξετάσεις στα πανεπιστήμια

Σκέψεις της κυβέρνησης μετά από την εισήγηση της Επιτροπής παιδείας είναι στην αρχή του Οκτωβρίου να ανακοινώσει το νέο σύστημα για τα πανεπιστήμια που την τελική απόφαση θα πάρει ο ίδιος ο Υπουργός παιδείας.
Αυτό το μέτρο πιθανότατα να εφαρμοσθεί στην σχολική χρονιά 2013-2014 που αναμένεται να τεθεί και σε ισχύ το νέο σύστημα.
Από μεριά των πανεπιστήμιων αδυνατούν να υποδεχθούν μεγάλο αριθμό φοιτητών αφού όπως καταγγέλλουν οι πρυτάνεις λόγω υποχρηματοδότησης δεν διαθέτουν τις σχετικές υποδομές.
Γι’ αυτό το λόγο σκέφτονται δύο λύσεις:
α. Το νέο σύστημα να ξεκινήσει σταδιακά και συγχρόνως την αύξηση της χρηματοδότησης των ιδρυμάτων για τη δημιουργία υποδομών για την ελεύθερης πρόσβασης των υποψηφίων και το ξεκαθάρισμα εντός των πανεπιστημίων.
β. Το νέο σύστημα να ξεκινήσει άμεσα αλλά με την προϋπόθεση να διενεργούνται εξετάσεις από τα ιδρύματα μόνο για τις περιζήτητες σχολές και ειδικά τις κορεσμένες επαγγελματικά (Νομική, Ιατρική κ.ά.). Ενώ για τα άλλα πανεπιστήμια να επιτρέπεται η ελεύθερη πρόσβαση με βάση ορισμένων κριτηρίων.

ΑΠΟΨΗ: 1) Είναι ένα μέτρο που εφαρμόζεται εδώ και πολλά πολλά χρόνια στο εξωτερικό και όπως δείχνει, έχει μεγάλη επιτυχία.
2) Αργήσαμε λιγάκι (κατά μερικά χρόνια) και ΕΛΠΙΖΩ να τα καταφέρουμε !
3) Εύχομαι κ. Υπουργέ να μπει κάποια επιτροπή για να πάνε τα λεφτά σε υποδομές και όχι σε (μαϊμού) συγγράμματα.
4) Και κάτι ακόμα γιατί με τρώει πολλά χρόνια.
Ένα άνθρωπος μόλις γεννηθεί δεν τρέχει 100αρι αλλά ξεκινάει με τα πρώτα του βήματα.
Για σκεφτείτε τη θα κάνετε με τα Δημοτικά σχολεία γιατί εκεί χωλαίνει το σύστημα είτε λέγονται δάσκαλοι (όχι παιδαγωγοί) είτε λέγονται υποδομές είτε λέγονται βιβλία είτε λέγεται ελεγκτικός μηχανισμός.


Δεν υπάρχουν σχόλια: