Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Η μεγάλη γκάφα του Κέντρου Υγείας της Ιστιαίας

Μια απροσεξία του 9χρονου γιου του Δημήτρη Πέτσα προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό του με αποτέλεσμα σχεδόν να συνεθλίβη η παλάμη του στην προσπάθεια του να τραβήξει μια βάρκα προς την προβλήτα του λιμανιού στην Αιδηψό.
Ο πατέρας του μικρού ειδοποίησε το Λιμενικό που αυτό σε συνέχεια κάλεσε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας της Ιστιαίας αναφέροντας την κατάσταση του μικρού παιδιού, ενώ ο πατέρας του να προσπαθεί με κάθε μέσο να σταματήσει την ακατάσχετη αιμορραγία του παιδιού του.
Το ασθενοφόρο ήρθε, αλλά όπως λέει ο 36χρονος πατέρας «δεν υπήρχε ούτε γιατρός, ούτε νοσηλευτής, παρόλο που το Κέντρο Υγείας είχε ενημερωθεί για τη βαρύτητα του περιστατικού».
Η οδύσσεια του παιδιού δεν σταματά εδώ.
Φτάνοντας στο Κέντρο Υγείας αντί να εξεταστεί από ορθοπεδικό αυτό εξετάσθηκε από καρδιολόγο ο οποίος εκτίμησε ότι έπρεπε αμέσως να μεταφερθεί σε κάποιο μεγάλο νοσοκομείο, καθώς ήταν σοβαρό περιστατικό. Όμως ούτε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, ούτε στο νοσοκομείο της Λαμίας δεν μπορούσαν να τον κάνουν δεκτό το παιδί και έτσι αποφασίστηκε να μεταφερθεί στην Αθήνα.
Το Κέντρο Υγείας πρότεινε να πάρουνε ταξί λόγο ότι δεν υπήρχε οδηγός για το ασθενοφόρο ενώ προσφέρθηκε να πληρώσουν και τα κόμιστρα για την Αθήνα.
Στην συνέχεια ο αγανακτισμένος πατέρας με δική του ευθύνη αποφάσισε να μεταφέρει το παιδί του με το αυτοκίνητό του ζητώντας βοήθεια από την αστυνομία, και έτσι λοιπών στην Αρκίτσα των περίμενε ένα περιπολικό που τον συνόδευε για να ανοίγει τον δρόμο αλλά μέχρι το ύψος του χωριού Κάστρο στην Εθνική Οδό όπου εκεί σταμάτησε η δικαιοδοσία του.
Από εκεί ο πατέρας συνέχισε μόνος του γιατί όπως έλαβε την απάντηση από την αστυνομία ότι δεν υπήρχαν άλλα διαθέσιμα περιπολικά, γιατί ήταν Κυριακή και έπρεπε να ρυθμίζουν την κυκλοφορία.
Ο πατέρας του 9χρονου σε δήλωση του είπε «Πληρώνω 20 χρόνια εισφορές στο κράτος, και μια φορά που το χρειάστηκα, ήταν απόν».
ΑΠΟΨΗ: 1) Αν και θα κάνω δωρεάν διαφήμιση, εγώ θα είχα πάρει την και που σε βαστά και που σε πονάει.
2) Να δώσουμε και τρία ΜΠΡΑΒΟ στο Κέντρο Υγείας το πρώτο ότι δεν είχαν ούτε έναν νοσηλευτή στο ασθενοφόρο πάρα πιστεύω έναν δημόσιο υπάλληλο, το δεύτερο για το καρδιολόγο που πιστεύω ότι μπορεί στον 9χρονο να του έκανε ένα καρδιογράφημα και να είπε από μέσα του ότι από μένα είναι όλα καλά και το τρίτο ότι όλοι οι γιατροί και νοσηλευτές βάλανε ρεφενέ να πληρώσουν το κόμιστρο για το ταξί.
3) Συγχαρητήρια Ελληνική Αστυνομία που η κυκλοφορία του δρόμου (ήταν και τα κανάλια στους δρόμους και να μην δουν οι δημοσιογράφοι ότι κάνουμε σωστά την δουλειά μας) έχει μεγαλύτερη αξία από ένα 9χρονο.
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ: Οι κάτοικοι της Β. Εύβοιας ζητούν από καιρό την ίδρυση νοσοκομείου ή την ενίσχυση του υπάρχοντος Κέντρου Υγείας στην Ιστιαία ενώ και στις 12 Μαΐου 2008 στην κεντρική πλατεία της πόλης είχε πραγματοποιηθεί και συλλαλητήριο. (αλλά φωνή βοοντών εν τη ερήμω).

Δεν υπάρχουν σχόλια: