Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Μείωση λειτουργικών δαπανών στην βουλή



«ΜΑΧΑΙΡΙ» στις λειτουργικές δαπάνες του Κοινοβουλίου είναι αποφασισμένος να βάλει ο Ε. Μεϊμαράκης δίνοντας το δικό του στίγμα στη συνολική προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για περιστολή των οικονομικών μεγεθών του Δημοσίου με κάθε τρόπο, προκειμένου να υλοποιηθούν οι στόχοι του μνημονίου. 

Ενδεικτική των προθέσεων του προέδρου της Βουλής είναι η χθεσινή του δήλωση ότι «θα πετύχουμε τους στόχους του μεσοπρόθεσμου για τη Βουλή», γεγονός που δείχνει ότι υπάρχουν και άλλα περιθώρια για περικοπές πέραν της μείωσης των 27 εκατ. ευρώ για το 2012 που είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό. Μεταξύ άλλων θα εισηγηθεί την κατάργηση του γυμναστηρίου, περικοπές στις δαπάνες για αγορά χαρτικής ύλης κ.ά.

Επιπλέον, ο κ. Μεϊμαράκης σχεδιάζει να κάνει μία σειρά από αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, όπως π.χ. στην άσκηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου ενώ ετοιμάζεται να εισαγάγει ένα νέο είδος εποπτικού «ελέγχου» στους υπουργούς με την παρακολούθηση υλοποίησης των νόμων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Βουλής στο πλαίσιο της αλλαγής του Κανονισμού προτίθεται να θέσει προς διαβούλευση με τα κόμματα μία σειρά από σκέψεις και προτάσεις. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η σύσταση κοινοβουλευτικής επιτροπής για την παρακολούθηση της υλοποίησης των νομοσχεδίων που ψηφίζονται από τη Βουλή. Το έργο της επιτροπής θα είναι ο έλεγχος της πορείας εκτέλεσης των νόμων και η έκδοση σχετικού πορίσματος ανά δίμηνο. Στην επιτροπή θα δοθεί αρμοδιότητα να ζητεί από τους υπουργούς εξηγήσεις, εφόσον δεν εφαρμόζονται οι νόμοι. 

Μία ακόμη πρόταση προς τα κόμματα θα είναι η μεταφορά του κοινοβουλευτικού ελέγχου στις επιτροπές (αναφορές και ερωτήσεις), με συμμετοχή του αρμόδιου υπουργού και δυνατότητα παρέμβασης και σε άλλους βουλευτές, πλην του ερωτώντος. Δεν αποκλείεται το ίδιο να συμβεί και για τις επερωτήσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: