Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012

Υποβάθμισε την Ιταλία κατά δύο βαθμίδες η Moody΄sΗ Moody’s Investors Service προχώρησε σε υποβάθμιση της Ιταλία κατά δύο βαθμίδες, δηλώνοντας πως η χώρα αντιμετωπίζει μεγαλύτερη πιθανότητα μιας κατακόρυφης αύξησης του κόστους χρηματοδότησης ή ακόμη και απώλεια πρόσβασης στην αγορά δεδομένων των κινδύνων στην ευρωζώνη αλλά και του γεγονότος ότι η οικονομία συνεχίζει να επιδεινώνεται.

Ο οίκος υποβάθμισε την αξιολόγηση της Ιταλίας στο Baa2, μόλις δύο βαθμίδες μακριά από το junk, από το A3. Οι προοπτικές παραμένουν αρνητικές.

Η Moody’s δηλώνει ότι η Ιταλία είναι ευάλωτη στο κλίμα εμπιστοσύνης στην αγορά, στο ρίσκο μετάδοσης από την Ελλάδα και την Ισπανία αλλά και στις ενδείξεις για διάβρωση της μη εγχώριας επενδυτικής βάσης.

Ο οίκος επισημαίνει ακόμη ότι οι εξελίξεις στην Ελλάδα έχουν επιδεινωθεί σημαντικά από την αρχή του έτους, ενώ η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη έχει αυξηθεί.

Επιπρόσθετα, η Moody’s επισημαίνει ότι υπάρχει αυξημένο ενδεχόμενο η Ισπανία να ζητήσει περαιτέρω εξωτερική στήριξη και το τραπεζικό σύστημα της χώρας να υποστεί μεγαλύτερες πιστωτικές απώλειες από ό,τι εκτιμάται.

Σε αυτό το περιβάλλον, η Moody’s δηλώνει ότι τα υψηλά επίπεδα χρέους, οι υψηλές ετήσιες ανάγκες χρηματοδότησης για το 2012 και 2013 και η περιορισμένη επενδυτική βάση από το εξωτερικό, έχουν δημιουργήσει αυξημένο ρίσκο ρευστότητας.

Η Moody’s εκτιμά τώρα ότι το πραγματικό ιταλικό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 2% φέτος, πιέζοντας περαιτέρω την ικανότητα της χώρας να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: