Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012

Χανιά: Κοπάναγε συστηματικά τα σκυλιά του με σιδερολοστόΟ Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» ενημερώθηκε χτες από κατοίκους της περιοχής, ότι σε ένα χωράφι γεμάτο, χαλάσματα, μπάζα και ακαθαρσίες πίσω από μια πολυκατοικία επί της οδού 8ης Δεκεμβρίου ήταν αλυσοδεμένο ένα σκυλί. Η αλυσίδα του ζώου ήταν από ψηλά δεμένη με τέτοιο τρόπο ώστε το ζώο δεν μπορούσε ούτε να κινηθεί.
Οι εθελοντές όταν έφτασαν επί τόπου βρήκαν ένα Πίτμπουλ σοβαρά τραυματισμένο στο κεφάλι. Όπως έμαθαν το σκυλί καθημερινά ξυλοκοπείται από τον ιδιοκτήτη του και σπαράζει στο κλάμα. Δίπλα από το κανελή Πίτμπουλ υπήρχε ένα Λαμπραντόρ μαύρο το οποίο ήταν και αυτό τραυματισμένο.
Το Πιτμπουλ έφερε πολλαπλά τραύματα και μια τεράστια ανοικτή τρύπα στο κεφάλι του, που έσταζε αίμα. Σύμφωνα με τους γείτονες η τρύπα προκλήθηκε από χτύπημα με σιδερολοστό. Οι γείτονες περιέγραψαν ότι καθημερινά άκουγαν τα κλάματα των δύο ζώων, τα οποία χτυπούσε ο ιδιοκτήτης τους.
Οι εκπρόσωποι του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» όπως δημοσιεύετε στην ιστοσελίδα τους www.animalscare.gr κάλεσαν την Πυροσβεστική για να απεγκλωβίσει το ζώο - επειδή ήταν επικίνδυνο να το φτάσουν μέσα στα χαλάσματα - καθώς και την Αστυνομία για τα περαιτέρω.
Τελικά το Πίτμπουλ μεταφέρθηκε αμέσως στον κτηνίατρο Σταύρο Ξηρουχάκη για να το περιθάλψει άμεσα. Απομάκρυναν και το Λαμπραντόρ, που ήταν σε κατάσταση σοκ, το οποίο και φιλοξενείται σε γειτονικό σπίτι.
Οι εθελοντές του Φ.Σ.Χ. τονίζουν: «Mε άμεση επιστολή μας στον εισαγγελέα ζητούμε εντολή οριστικής αφαίρεσης των δύο ζώων από τον "ιδιοκτήτη" βάσει του νόμου 4039/2012 καθώς και διαταγή απαγόρευσης κατοχής οποιουδήποτε άλλου ζώου στο μέλλον από τον συγκεκριμένο στον οποίο και ανήκουν τα χαλάσματα εντός των οποίων διαβίωναν τα δύο ζώα. Αναμένεται λόγω του αυτόφωρου η σύλληψη του από το Α.Τ. Χανίων».
Εμείς εδώ στο www.zoosos.gr συνηθίζουμε να γράφουμε ότι οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας των εγκλημάτων, που υφίστανται τα ζώα, και σε αυτή την περίπτωση το ίδιο συμβαίνει!
Η κρητική λεβεντιά σε όλο της το μεγαλείο!
Παντού τα ίδια!
Καθημερινά στο www.zoosos.gr δεχόμαστε κατηγορίες από τους κατοίκους των περιοχών στις οποίες γίνονται εγκλήματα εις βάρος των ζώων.
Οι Κρητικοί μας κατηγορούν, το ίδιο και οι Ναξιώτες και οι Χιώτες και οι κάτοικοι της Λέσβου, της Ικαρίας, της Καστοριάς, της Αλεξανδρούπολης, του Αγρινίου, της Θεσπρωτίας, της Λαμίας κ.ο.κ.
Δυστυχώς δεν υπάρχει περιοχή στην Ελλάδα, είτε αυτή είναι η Αθήνα ή το πιο απομακρυσμένο νησί και χωριό, που να μη γίνονται εγκλήματα εις βάρος των ζώων.
Φυσικά και δεν είναι όλοι ανώμαλοι, εννοείται, ότι δεν είναι όλοι εγκληματίες, καθένας καταλαβαίνει, πως δεν είναι όλοι ανισόρροποι.
Όμως τα εγκλήματα καθημερινά είναι πάρα πολλά και οι δράστες στην Ελλάδα είναι πολλοί τελικά.
Το θέμα δεν είναι ο τόπος - αφού γίνεται παντού - το θέμα είναι κακή νοοτροπία μας.
Φυσικά όσο πιο δραστήρια είναι τα φιλοζωικά σωματεία τόσο πιο γνωστά γίνονται τα εγκλήματα, που συμβαίνουν σε κάποια περιοχή.
Στις περιοχές για τις οποίες δεν έχουμε πληροφορίες, δεν σημαίνει, ότι δεν συμβαίνουν εγκλήματα, απλά κανείς δεν νοιάζεται, να τα καταγγείλει στις αρχές, να σώσει τα ζώα, να τραβήξει φωτογραφίες και να μας ενημερώσει, για να δημοσιοποιηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: