Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012

ΔΡΑΜΑ: Σύλληψη εκβιαστή που ανέβαζε γυμνές φωτογραφίες ανήλικης στο FacebookΜια νέα υπόθεση εκβιασμού μέσω Facebook είδε το φως της δημοσιότητας. Ένας 26χρονος στη Δράμα, συνελήφθη διότι ανέβαζε γυμνές φωτογραφίες 15χρονης κοπέλας στο Facebook και την απειλούσε να ενδώσει σε άσεμνες πράξεις. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στη Δράμα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ ο 26χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και απειλή.

Πριν από ένα μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, 45χρονη κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι άγνωστοι χρήστες του facebook, επικοινώνησαν με την 15χρονη κόρη της και της πρότειναν φωτογράφηση σε γνωστό περιοδικό.

Όπως προέκυψε, ήταν ο 26χρονος που τηλεφώνησε στη 15χρονη, συστηνόμενος ως επαγγελματίας φωτογράφος και με το πρόσχημα υπογραφής επαγγελματικού συμβολαίου, της ζήτησε την αποστολή, μέσω mail, φωτογραφιών της με μαγιό.

Στη συνέχεια, απειλούσε την ανήλικη ότι θα δημοσιεύσει τις επίμαχες φωτογραφίες, εφόσον δεν ενδώσει σε άσεμνες πράξεις, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους με κάμερα, μέσω διαδικτύου. Επιπλέον, η ανήλικη ενημερώθηκε για την ύπαρξη ψεύτικου προφίλ με το δικό της όνομα, στο οποίο είχαν αναρτηθεί οι συγκεκριμένες φωτογραφίες.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έκανε έρευνα στο σπίτι του σε περιοχή της Δράμας, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, όπου βρέθηκαν πλήθος φωτογραφιών και βίντεο ανήλικων κοριτσιών απεικονιζόμενα ημίγυμνα ή γυμνά σε άσεμνες στάσεις, όπως και οι επίμαχες φωτογραφίες της 15χρονης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: