Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Γερμανικός Τύπος: Υπάρχει και Δημιουργική Ελλάδα!
Ο Πέτρος Οικονομίδης είναι αυτός που «πούλησε στους Κινέζους Nescafe, όταν όλοι στοιχημάτιζαν ότι θα έμεναν πιστοί στο τσάι. Έπεισε τις γυναίκες για τις ξυριστικές μηχανές Gilette και υπήρξε συνεφευρέτης της εκστρατείας “Think different” της Apple…Τώρα έχει σειρά η Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι σε χειρότερη κατάσταση απ’ ό,τι η Apple το 1997. Σχεδόν καθημερινά λάμπει εδώ ο ήλιος, υπάρχουν ένα σωρό νησιά με κόλπους που έχουν ακτές με λευκή άμμο, υπάρχουν οι Δελφοί, η Ολυμπία και η Ακρόπολη, αλλά η εικόνα της χώρας δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη.»

Όπως αναφέρει το άρθρο, «η πρωτοβουλία του λέγεται ''Γίνεται''. Δεν ξορκίζει μόνο την κατάθλιψη, αλλά είναι και προτροπή για δράση, πράγμα σημαντικό σε μια χώρα στην οποία ο κόσμος αρέσκεται να μιλά πολύ και φωναχτά αλλά κάνει λίγα. Ο Οικονομίδης θέλει να δημιουργήσει ένα καταφύγιο, μια προστατευόμενη περιοχή, όπου θα μπορούν να αναπτύσσονται ιδέες και να προστατεύονται από τις αντίξοες συνθήκες, από την κρίση και την πολιτική.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα τεράστιο κτίριο, ένα ''open space'' με γραφεία, ατελιέ και μια καντίνα, κάτι σαν τα κεντρικά της Google ή το κτίριο Gehry της διαφημιστικής εταιρείας TBWA στην Καλιφόρνια, όπου κάποτε δούλεψε ο Οικονομίδης. Θα υποβάλει κανείς μια αίτηση με ένα business-plan, ένα expose, θα παίρνει μια υποτροφία και – πράγμα σημαντικό για τη ζούγκλα της ελληνικής γραφειοκρατίας – νομική υποστήριξη για την εφαρμογή του».

«Οι τελευταίοι αισιόδοξοι της Αθήνας»

«Οι τελευταίοι αισιόδοξοι της Αθήνας» είναι ο τίτλος των Financial Times Deutschland, η οποία σημειώνει «η κρίση έσπρωξε πολλούς Έλληνες στην ανέχεια. Παίρνουν οι ίδιοι την τύχη τους στα χέρια τους. Ο δρόμος που επιλέγουν είναι πρωτότυπος και συχνά λίγο περίεργος».

Το άρθρο αναφέρεται στην πρωτοβουλία της Εκάβης Βαρελά, η οποία διευθύνει την οργάνωση «Δεσμός» και στόχο έχει να προωθήσει με συστηματικό τρόπο προϊόντα διαφόρων επιχειρήσεων σε οργανώσεις που βοηθούν άτομα που έχουν ανάγκη. Η εφημερίδα αναφέρεται ακόμα στην πρωτοβουλία του επενδυτή Πέτρου Νομικού με την επωνυμία Greece Dept Fee για την εξαγορά του ελληνικού χρέους. «Στην πρωτοβουλία του αυτή συνέβαλε και ο φίλος του, πλοιοκτήτης Ευάγγελος Μαρινάκης με 168.580 ευρώ. Επίσης το ένα τρίτο των εσόδων προέρχεται από τη Γερμανία, πιθανότατα από Έλληνες επιχειρηματίες».

Το άρθρο αναφέρεται ακόμα στην προτροπή του οικονομολόγου Γιάννη Βαρουφάκη, οι πλούσιοι επιχειρηματίες αντί να διαθέτουν τα χρήματα τους σε τέτοια projekt, καλύτερα θα ήταν να προχωρήσουν σε επενδύσεις.

Τέλος η Financial Times Deutschland, μιλά και για την πρωτοβουλία της νεαρής αρχιτεκτόνα Λιάνας Λιάκου, η οποία μαζί με συναδέλφους της κατέγραψε γύρω από την Ομόνοια «τους νιπτήρες της πρωτεύουσας». Η συγκεκριμένη ομάδα έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς μπορεί να εξωραϊστεί η περιοχή. Πρώτες μικρές επιτυχίες υπάρχουν ήδη, σημειώνει η εφημερίδα.

ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ: Υ Π Α Ρ Χ Ε Ι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: