Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Βίντεο - Η εν ψυχρώ εκτέλεση Αφγανής για μοιχείαΜια Αφγανή, γονατισμένη στο έδαφος και με την πλάτη γυρισμένη, δέχεται την τιμωρία της από μαχητές Ταλιμπάν, που την κατηγορούν για μοιχεία: πυροβολείται εξ επαφής με Καλάσνικοφ, υπό τις επευφημίες δεκάδων συγκεντρωμένων ανδρών, οι οποίοι παρακολουθούν τη σκηνή σε χωριό στην επαρχία Παρβάν, περίπου 100 χλμ. έξω από την ΚαμπούλΗ τρίτη σφαίρα βρίσκει τη γυναίκα στο κεφάλι. 

Την ώρα που ο εκτελεστής «αποδίδει δικαιοσύνη» επικαλείται τον Αλλάχ. Το ερασιτεχνικό βίντεο κάνει τον γύρο του κόσμου και φέρνει στο προσκήνιο, για μία ακόμη φορά, τη διαμάχη σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των γυναικών έπειτα από δέκα χρόνια διεθνούς παρουσίας στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «αυτή η γυναίκα, κόρη του Σαρ Γκουλ, αδελφή του Μουσταφά και σύζυγος του Ζούμα Χαν, διέφυγε με τον Ζεμαράι. Δεν έχει φανεί στο χωριό, εδώ και περίπου έναν μήνα. Ευτυχώς όμως οι μουτζαχεντίν τη συνέλαβαν». 

Τέτοιου είδους εγκλήματα εις βάρος των γυναικών διαπράττονται κάθε μήνα στο Αφγανιστάν, κυρίως στις αγροτικές περιοχές. Σύμφωνα με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Oxfam, 87% των αφγανών γυναικών αναφέρουν ότι βίωσαν σωματική, σεξουαλική ή ψυχολογική κακοποίηση ή εξαναγκασμό σε γάμο. 

Στις μεγάλες πόλεις, υπό την επιρροή του συνασπισμού του ΝΑΤΟ από τα τέλη του 2001, η πρόοδος είναι προφανής. Το ερώτημα που τίθεται είναι τι θα συμβεί μετά την απόσυρση των νατοϊκών δυνάμεων, το 2014.


ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ: ΑΙΣΧΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: