Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012

Συναγερμός για τον ιό του Δυτικού ΝείλουΕξαπλώνεται ο ιός του Δυτικού Νείλου στην Αττική, καθώς χθες εντοπίστηκαν τρία νέα κρούσματα στο Νέο Φάληρο, το Ελληνικό και τον Πειραιά. Και οι τρεις ασθενείς εμφάνισαν συμπτώματα στο κεντρικό νευρικό σύστημα, με αποτέλεσμα να υποβληθούν σε ειδικές εξετάσεις.
Πάντως και σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας έχει λάβει εξιτήριο, ενώ η κατάσταση των άλλων δύο είναι σταθερή, με τους θεράποντες ιατρούς τους να εκτιμούν ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο.
Πάντως, η είσοδος του ιού του Δυτικού Νείλου στον αστικό ιστό - συνολικά έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες εβδομάδες πέντε κρούσματα - έχει σταθεί αιτία για να σημάνει υγειονομικός συναγερμός.
Κατά τη χθεσινή ευρεία σύσκεψη που διεξήχθη στο υπουργείο Υγείας αποφασίστηκε η διεξαγωγή ψεκασμών, δεδομένου ότι ελάχιστοι δήμοι έκαναν κωνωποκτονίες κατά την περίοδο της άνοιξης με αποτέλεσμα να πρέπει πλέον να ληφθούν άμεσα μέτρα σε μια προσπάθεια να μην εξαπλωθεί ο ιός.
Προτεραιότητα θα δοθεί σε ό,τι αφορά το Λεκανοπέδιο σε περιοχές όπου υπάρχουν λιμνάζοντα νερά (π.χ. άλση, ρέματα) και διαδημοτικά πάρκα. Ηδη την Τρίτη πραγματοποιήθηκε ο πρώτος ψεκασμός στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά ενώ ψεκασμοί έχουν γίνει και στην Ελευσίνα, τον Ασπρόπυργο, τη Φυλή, τα Μέγαρα και τη Μάνδρα.

Ασφάλεια στις μεταγγίσεις. Στην ίδια σύσκεψη έγινε αναφορά και στο θέμα της ασφάλειας του αίματος, καθώς οι διεθνείς οδηγίες ορίζουν ότι πρέπει να δεσμευτούν οι μονάδες αίματος που έχουν ληφθεί από τις επικίνδυνες περιοχές και να εντατικοποιηθεί ο μοριακός έλεγχος προς αποφυγήν μόλυνσης μέσω μετάγγισης.
Ωστόσο, η τελική απόφαση θα ληφθεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, έπειτα από σχετική εκτίμηση του κινδύνου.
Σημειώνεται ότι πέρσι ελέγχθηκαν 110.000 φιάλες αίματος, εκ των οποίων μόνον οι πέντε ήταν μολυσμένες. Με βάση αυτό το δεδομένο, εισήγηση στελεχών του υπουργείου είναι να τεθούν σε «καραντίνα» οι κόκκινες περιοχές του χάρτη της Αττικής και παράλληλα να εντατικοποιηθούν οι αιμοληψίες σε «καθαρές» περιοχές της χώρας, όπως είναι για παράδειγμα η Κρήτη και η Θεσσαλονίκη.
Στο πλαίσιο αυτό και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) προγραμματίζει έκτακτες αιμοδοσίες σε εκείνες τις περιοχές της χώρας που δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματα, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει επαρκή και ασφαλή ποσότητα αίματος για τις ανάγκες των πολυμεταγγιζόμενων ασθενών αλλά και εκείνων που υποβάλλονται εκτάκτως σε χειρουργική επέμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: