Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Πόλεμος για τους μάρτυρες υπέρ της 17Ν


«Τις τελευταίες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ, και προσωπικά ο κ. Τσίπρας, μου κάνει την τιμή να μου επιτίθεται προσωπικά. Ασχολείται μαζί μου σχεδόν σε καθημερινή βάση. Η αλήθεια είναι ότι ήμασταν πάντα σε αντίπαλα στρατόπεδα. Γιατί όταν, π.χ., δίναμε τη μάχη εναντίον της 17 Νοέμβρη, πέντε από τα 19 μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων», είπε το Σάββατο η Ντόρα Μπακογιάννη από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΝΔ, στην πρώτη της εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας της με τον Αντώνη Σαμαρά.
Οι ευθείες βολές της κ. Μπακογιάννη οδηγούν απευθείας στα πρακτικά των δύο δικών για την υπόθεση της 17Ν, αλλά και στα δημοσιεύματα της εποχής. Πρόσωπα που σήμερα κατέχουν θέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν βρεθεί στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού καταθέτοντας σε δημόσιες συνεδριάσεις ως μάρτυρες υπεράσπισης κατηγορουμένων.
Αλλοι από αυτούς έτυχε να γνωρίζουν συγκεκριμένα πρόσωπα στο εδώλιο από παλαιότερα χρόνια και άλλοι έκαναν ένα πέρασμα από το δικαστήριο υπερασπιζόμενοι το τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων, χωρίς να μπουν στην ουσία της υπόθεσης.
Μεταξύ των μαρτύρων ήταν οι Ν. Μανιός, Β. Αγγελόπουλος, Χρ. Παπαδόπουλος, Π. Λάμπρου, Δ. Στρατούλης.

ΟΙ «ΠΕΝΤΕ» ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΔΙΚΗ
Βένιος Αγγελόπουλος
Καθηγητής του ΕΜΠ, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο
Είχε εξεταστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου. Καταθέτοντας, επιχείρησε να αποσυνδέσει τον κατηγορούμενο από τον ρόλο του αρχηγού της οργάνωσης που του αποδόθηκε, υποστηρίζοντας ότι η 17Ν είναι «ηττημένος εχθρός του κράτους». «Ενδεχομένως υπό άλλες συνθήκες σε αυτό το εδώλιο να βρισκόμουν εγώ, γιατί ο Γιωτόπουλος είναι ένας άλλος “εγώ”», είχε πει ο κ. Αγγελόπουλος.

Δημήτρης Στρατούλης
Μέλος της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ
Το 2003 βρέθηκε στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού, όπου διεξαγόταν η δίκη για την υπόθεση της 17Ν, καταθέτοντας ως μάρτυρας υπεράσπισης του Γιάννη Σερίφη. Και τόνισε ότι εδώ και χρόνια αποτελούσε στόχο των διωκτικών Αρχών.

Νίκος Μανιός
Γιατρός, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ  - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο
Βρέθηκε στο βήμα του μάρτυρα υπεράσπισης του πλέον γνωστού  «συνήθους υπόπτου» Γιάννη Σερίφη. Αναφερόμενος στον τότε κατηγορούμενο τον χαρακτήρισε ως «έναν ιδεολόγο εργάτη επαναστάτη» και απέδωσε την παραπομπή του σε κατασκευές των μηχανισμών.

Χριστόφορος Παπαδόπουλος
Μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
Συμπεριελήφθη στον κατάλογο των μαρτύρων υπεράσπισης του Ηρ.Κωστάρη στο Εφετείο της δίκης της 17 Ν, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια για συμμετοχή στη δολοφονία Μπακογιάννη. Ουσιαστικά η κατάθεσή του διεκόπη πριν καν αρχίσει. Ο μάρτυρας είπε ότι ήρθε να υπερασπιστεί την παραβίαση αυτού που λέγεται νομικός πολιτισμός και κράτος δικαίου. Η εισαγγελέας τον ρώτησε αν το κόμμα του τον έστειλε σαν εκπρόσωπο  καταλήγοντας: «Δεν ξέρω αν το ξέρει το κόμμα σας ότι ήλθατε εδώ».

Παναγιώτης Λάμπρου
Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο
Ως μάρτυρας υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη από το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο πέρασε ο Π. Λάμπρου, λέγοντας ότι τον γνώρισε σε διάφορες διαδικασίες του αριστερού κινήματος. Διευκρίνισε μάλιστα ότι «εγώ δεν μπορώ να καταθέσω αν ο Κωστάρης είχε ή δεν είχε σχέση με όσα τον κατηγορούν, σας μεταφέρω όμως μια εικόνα που υπάρχει έξω. Οτι η εμπλοκή του έχει σχέση με την προσπάθεια εμπλοκής του Γιάννη Σερίφη».

By: John

Δεν υπάρχουν σχόλια: