Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Η Χώρα μου



Ο ευρωπαϊκός και ο διεθνής Τύπος βρίθουν δημοσιευμάτων, μας έχουν ξεγράψει στην κυριολεξία και συνδέουν ακριβώς τη θέση της χώρας στην ευρωζώνης με την εφαρμογή του μνημονίου. Και επειδή εκτιμούν ότι δεν έχουμε τις δυνάμεις,ούτε την ηγεσία να επιτύχουμε κάτι τέτοιο θεωρούν σχεδόν βεβαία την αποχώρησή μας από την ευρωζώνη.
Δεν είναι απίθανο εδώ να υπάρξουν συμπεριφορές ανεξέλεγκτες και να προκαλέσουν συνθήκες χάους στο ελληνικό οικονομικό σύστημα φυσικά από εμάς τους ίδιους.
Ας μιλήσουμε λοιπόν καθαρά και ας συζητήσουμε με ευθύνη, λαμβάνοντας υπ' όψιν όλες τις εκδοχές και αναλαμβάνοντας όλους τους κινδύνους. Δεν μπορούμε δυστυχώς να παίζουμε. Το ελληνικό πρόβλημα είναι διεθνές, ευρωπαϊκό, αλλά πάνω απ' όλα δικό μας. Και για να το λύσουμε χρειάζεται σοβαρότητα και προπάντων ευθύνη απ' όλους.
Η Ελλάδα είναι μια ανεξάρτητη χώρα. Πρέπει τα κόμματα να σχηματίσουν κυβέρνηση μόνα τους και οι Ευρωπαίοι πρέπει να σταματήσουμε τις συμβουλές.
Πρέπει μερικοί/ες να καταλάβουν ότι δεν ψηφίσαμε να υπάρχει μια πρόεδρος της ΕΕ που αποκαλείται Μέρκελ και η οποία αποφασίζει ηγεμονικά για την τύχη όλων των άλλων πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να αποφασίζει μόνη της τις τύχες της Ευρώπης.
Οι πολιτικές λιτότητας οδήγησαν την Χώρα μου στην αποτυχία, επιβάλλεται να υπάρξει αναγέννηση της οικονομίας μέσω της ανάπτυξης, επιβάλλεται η επαναδιαπραγμάτευση της συνθήκης ή όπως αλλιώς αποκαλείται.
Δεν είμαστε το κέντρο της γης, δεν φταίμε εμείς, δεν σταματάει εδώ αλλά αντιθέτως η κρίση διαδίδεται στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, παντού στην Ευρώπη και τη πετυχαίνουμε τη λιτότητα παντού, ως αποτέλεσμα κανείς δεν αγοράζει τίποτα στην Χώρα μου στην Ευρώπη.

Καιρός είναι να τελειώνουμε με την λιτότητα !!!

Αφήστε μας να παλέψουμε, δώστε μας χρόνο, σταματήστε να μας πολεμάτε, αλλάζουμε, μπορούμε να τα καταφέρουμε γιατί αν πέσουμε εμείς μετά ο χάρτινος πύργος της ΕΕ θα καταρρεύσει.
Η  κερδοσκοπία αφού καταβροχθίσει την Χώρα μου, θα συνεχίσει να πεινάει... θα φτάσει στην Πορτογαλία, στην Ισπανία και στην συνέχεια στην Ιταλία και στη Γαλλία.
Η Χώρα μου αντιπροσωπεύει μόνο το 2% του ΑΕΠ της Ευρώπης, μιας Ευρώπης που γεννήθηκε με βάση την αλληλεγγύη, για να λαμβάνονται υπόψη τα προβλήματα όλων, να είμαστε μια γροθιά.
Το να εγκαταλειφθεί η Ευρωπαϊκή ενότητα είναι μια τεράστια ανοησία.
Πρέπει και από την δικιά μας πλευρά να δείξουμε ένα πρόσωπο ότι μπορούμε να τηρήσουμε τις συμφωνίες και να σεβαστούμε τις δεσμεύσεις μας σωστές ή λάθος αλλά μπορούμε όμως να παλέψουμε, να προσπαθήσουμε, να επαναδιαπραγματευτούμε τα λάθη. 
Έτσι και αλλιώς και πολιτικοί μας καθώς και η Ευρωπαϊκή Ένωση άφησε την Ελλάδα με ελάχιστες βιώσιμες εναλλακτικές.

Απλά θα πω και ένα κατηγορώ σε μερικά «μικρά» κόμματα όπως αποδείχτηκαν.

1. Ο κόσμος άλλαξε, ανακαλύψαμε ότι η Γη μας είναι στρογγυλή, πήγε ο άνθρωπος στο φεγγάρι..... γιατί απλά θέλουμε το μέλλον, γιατί απλά αυτή είναι δύναμη, η φιλοσοφία και η ανησυχία των νοήμων ανθρώπων.

2. Και ξαφνική η κάμπια έγινε πεταλούδα. Χτυπούσε δυνατά τα φτερά της αλλά δεν μπορούσε να πετάξει ...μόνο θόρυβο έκανε. Δεν μπορούσε να πετάξει και έμεινε στο κλαδί μόνη της χωρίς να πάρει την απόφαση να πετάξει ...φοβόταν!!!! και αναρωτίεται μήπως καλύτερα να ήταν κάμπια ???

Θα δανειστώ τον τίτλο του προηγούμενου άρθρου

«Θέλουμε να έχουμε μέλλον στην Ελλάδα μας»


Καλησπέρα σας !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: