Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Γκρέμισε τη «Βαστίλλη» ο Φρανσουά Ολάντ



Την έξοδο στον Νικολά Σαρκοζί έδειξαν οι Γάλλοι ψηφοφόροι, που έπειτα από 17 χρόνια διακυβέρνησης από τη Δεξιά, επέλεξαν ως πρόεδρό τους τον Σοσιαλιστή υποψήφιο, Φρανσουά Ολάντ. Ο νέος ένοικος του Μεγάρου των Ηλυσίων, που υποσχέθηκε χθες ότι «η αλλαγή ξεκινά τώρα», συγκέντρωσε το 51,67% των ψήφων έναντι 48,3% που έλαβε ο «Σαρκό», ο οποίος παραδέχθηκε ότι ηττήθηκε μόλις 20 λεπτά μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων.
«Η Γαλλία έχει νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ήταν μια δημοκρατική επιλογή... Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για την ήττα αυτή» δήλωσε ο Σαρκοζί, η οποία ήταν βαρύτατη για τον ίδιο: είναι ο μοναδικός πρόεδρος της Γαλλίας τα τελευταία 31 χρόνια που αποχωρεί μετά την ολοκλήρωση της πρώτης του θητείας.
Ο ηγέτης των Γάλλων Σοσιαλιστών έχει δηλώσει ότι θέλει να επαναδιαπραγματευτεί το δημοσιονομικό σύμφωνο ρίχνοντας βάρος στην ανάπτυξη και όχι στη σκληρή λιτότητα, κάτι που μέχρι πρότινος απέρριπτε μετά βδελυγμίας το Βερολίνο. Αυτό άλλωστε τόνισε και στην ομιλία του μετά τη νίκη: «Το έργο μου είναι να δώσω στην Ευρώπη και μια διάσταση ανάπτυξης».
Ο Ολάντ είχε αναγορεύσει τις τράπεζες και τους πλουσίους σε αντιπάλους του και είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να φορολογήσει με 75% όσους δηλώνουν εισόδημα άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Σαρκοζί: Αποχωρώ από το κόμμα
Ο Νικολά Σαρκοζί χρεώθηκε την ήττα και αποχώρησε από το κόμμα του UMP, δεχόμενος τα πυρά από το εσωτερικό της παράταξής του. Ο πρώην εκπρόσωπος των Συντηρητικών, Ντομινίκ Παγιέ, «τιτίβισε» στο Twitter: «Μια προεδρική εκλογή κερδίζεται από το κέντρο. Ο Σαρκοζί δεν το έλαβε υπόψη». Η πρώην υπουργός, Ραχίντα Ντάτι, η οποία βρέθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο έπειτα από κόντρα της με τον Σαρκοζί και τη σύζυγό του, Κάρλα Μπρούνι, ήταν ακόμη πιο δηκτική: «Θέλω να συγχαρώ τον Φρανσουά Ολάντ αλλά και όλους τους Γάλλους».

By: John

Δεν υπάρχουν σχόλια: