Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Στους 17 οι νεκροί από το σεισμό στην Ιταλία


Στους 17 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τη σεισμική δόνηση των 5,8 ρίχτερ στην περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια της βόρειας Ιταλίας, ενώ οι αγνοούμενοι είναι πλέον δέκα. Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται, αν και, δυστυχώς, δεν έχουν βρεθεί επιζώντες.
Στην περιοχή Μιράντολα, τέσσερις εργάτες έχασαν την ζωή τους από κατάρρευση κτιρίου μιας βιομηχανίας. 'Αλλοι τρεις εργάτες έχασαν την ζωή τους στη Μεντόλα, ενώ ένας συνάδελφός τους αγνοείται.
Σύμφωνα με την πλειοψηφία των γεωλόγων και σεισμολόγων η χθεσινή δεν ήταν μετασεισμική δόνηση του σεισμού της 20ης Μαΐου, αλλά ένα νέο χτύπημα του Εγκέλαδου, που προκλήθηκε από νέο ρήγμα. Οι μετασεισμοί, τις τελευταίες έντεκα ώρες, ξεπέρασαν τους 100.
Πολλοί δήμαρχοι ζητούν να εξαιρεθούν οι πληγείσες περιοχές από τους αυστηρούς κανόνες του εσωτερικού "Συμφώνου Σταθερότητας", που περιορίζει τις δαπάνες και τις χρηματοδοτήσεις προς την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να μπορέσουν να στηριχθούν άμεσα οι σεισμοπαθείς. Δεν αποκλείεται να ζητηθεί και έκτακτη ενίσχυση από την ΕΕ. Σήμερα, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι πρόκειται να κάνει γνωστό με ποιο τρόπο θα ενισχυθούν οι σεισμόπληκτοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: