Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Εντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για τις αναφορές Μπακογιάννη


Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι βολές της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία υποστήριξε πως «πέντε από τα 19 μέλη της διοικούσας επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μάρτυρες υπέρ κατηγορουμένων της 17 Νοέμβρη στο δικαστήριο».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του πολιτικού σχηματισμού Πάνος Σκουρλέτης καταφέρθηκε εναντίον της κ. Μπακογιάννη, τονίζοντας πως η προσπάθεια της κ. Μπακογιάννη να συσχετίσει τον ΣΥΡΙΖΑ με την υπόθεση αυτή, με τρόπο ο οποίος αφήνει να δημιουργηθούν επικίνδυνοι συνειρμοί, συνιστά αήθη πολιτική επίθεση. Πρόσθεσε ότι πριν 10 χρόνια, όταν έγινε η δίκη, δεν υπήρχε καν ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στις δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη αντέδρασε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία επίσης καταφέρεται και κατά της εφημερίδας «Τα Νέα» για πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της υπό τον τίτλο «Ντόρα Μπακογιάννη: Ποιους από τον ΣΥΡΙΖΑ έδειξε για τη 17Ν».
Σε δήλωσή της η κ. Κωνσταντοπούλου εκφράζει την έκπληξη της για το γεγονός ότι στο σχετικό άρθρο της εφημερίδας μνημονεύονται ως «μάρτυρες υπέρ της 17Ν» άνθρωποι που προσήλθαν σε υπεράσπιση του Γιάννη Σερίφη, ο οποίος, όπως υπογραμμίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ταυτισμένος «με τη διαφανή και δημόσια δράση του για τα εργασιακά δικαιώματα και όχι με τη 17Ν». Υπενθυμίζει ακόμη ότι ο Γιάννης Σερίφης έχει αθωωθεί αμετακλήτως για την υπόθεση δύο φορές και διερωτάται πως διέφυγε της εφημερίδας το γεγονός αυτό, κι ενώ οι σχετικές δικές τελείωσαν και σε δεύτερο βαθμό το 2007.
«Ο Γιάννης Σερίφης, τον οποίο είχα την τιμή να υπερασπισθώ από κοινού με τους έγκριτους συναδέλφους Σπύρο Φυτράκη και Γιάννη Ιωαννίδη (τ. Γ.Γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης), έχει αθωωθεί αμετακλήτως για την υπόθεση αυτή και μάλιστα δύο φορές, αφού είχε το θλιβερό προνόμιο να στοχοποιείται κατ’ επανάληψη από μηχανισμούς τους οποίους ενοχλούσε η δράση του υπέρ των δικαιωμάτων και της δημοκρατίας», υπενθυμίζει η κ. Κωνσταντοπούλου και διερωτάται: «Η κ. Μπακογιάννη προφανώς λησμόνησε και αυτήν τη "λεπτομέρεια". Η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", όμως, που ισχυρίζεται ότι ανέτρεξε "στα πρακτικά των δύο δικών, αλλά και στα δημοσιεύματα της εποχής», δεν είδε ότι ο Γιάννης Σερίφης έχει αθωωθεί δύο φορές; Ποια ακριβώς είναι η είδηση, την οποία προέβαλε στο πρωτοσέλιδό της, με ενοχοποιητική διάθεση για έναν ολόκληρο πολιτικό χώρο; Ότι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ενεργώντας ως υπεύθυνοι πολίτες και όχι ως κομματικοί εκπρόσωποι, υπερασπίσθηκαν έναν άνθρωπο που αθωώθηκε πανηγυρικά από τη Δικαιοσύνη; Και ποια η επικαιρότητα για να γίνει αυτό το παραπλανητικό δημοσίευμα πρωτοσέλιδο;»
Η διαβλητή «ενημέρωση» εκθέτει τους ίδιους τους διαβολείς, υπογραμμίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καλεί όσους «επιτελούν την παραπληροφόρηση», να είναι πιο προσεκτικοί και να «εφαρμόσουν επιτέλους τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της αντικειμενικής δημοσιογραφίας».
«Ορισμένοι φαίνεται ότι τηρούν τη δική τους ατζέντα με τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που επιθυμούν να ενοχοποιήσουν ή να στοχοποιήσουν. Εμείς, από την άλλη, είμαστε ευτυχείς που δεν μας έχει στην ατζέντα του κανένα εξωθεσμικό κέντρο διαπλοκής», καταλήγει με νόημα η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: