Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΛΑΓΚΑΡΝΤ «Πήρα ένα μάθημα...»


Aναδιπλώθηκε χθες η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ύστερα από την αντίδραση που προκάλεσαν οι σκληρές δηλώσεις της για τους Ελληνες στο πλαίσιο της συνέντευξής της στην εφημερίδα «Γκάρντιαν» το Σάββατο.
«Πήρα ένα μάθημα», είπε απευθυνόμενη στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ χθες το πρωί, ότι δεν πρέπει να κάνω συγκρίσεις μεταξύ δύο χωρών όπως ο Νίγηρας και η Ελλάδα. Οπως είναι γνωστό, η κ. Λαγκάρντ είχε πει στη συνέντευξή της ότι νιώθει περισσότερη συμπάθεια για τα παιδιά του Νίγηρα που στριμώχνονται τρία - τρία σε μια καρέκλα για να μάθουν γράμματα, παρά για τους ανθρώπους στην Αθήνα που προσπαθούν συνεχώς να μην πληρώνουν τους φόρους τους.
Το σχόλιο και το γενικότερο ύφος της συνέντευξής της προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, όπου χιλιάδες θυμωμένες απαντήσεις αναρτήθηκαν στο Ιντερνετ, ενώ και ο ίδιος ο εκδότης της βρετανικής εφημερίδας απάντησε χθες χαρακτηρίζοντας άδικη την επίθεση κατά των Ελλήνων.
Ετσι, η γαλλίδα επικεφαλής του ΔΝΤ πήρε χθες τον λόγο προ ημερησίας διατάξεως για να δώσει εξηγήσεις. Αρχισε λέγοντας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ότι λυπάται γιατί τα σχόλιά της στον «Γκάρντιαν» πήραν διαφορετική τροπή από αυτήν που ήθελε. Συνέχισε επισημαίνοντας πως αναγνωρίζει τις προσπάθειες και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Και κατέληξε ότι πήρε το μάθημά της για τις άστοχες συγκρίσεις μεταξύ Ελλάδας και Νίγηρα.
Πάντως, το θέμα αναμένεται να επανέλθει αύριο στην τακτική συνέντευξη Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: