Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Fitch: Απίθανο το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ


Απίθανο παραμένει το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σύμφωνα με το βασικό σενάριο του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch. Όπως εξήγησε ο εκτελεστικός διευθυντής του οίκου, Τζον Όλερτ, σε περίπτωση που αυτή πραγματοποιείτο θα ασκούσε πίεση στο αξιόχρεο των άλλων χωρών της ευρωζώνης.
«Αν η Ελλάδα ήταν σε θέση να φύγει από το ευρώ, αυτό θα είχε κατά την άποψή μας συνέπειες για μία σειρά από αξιολογήσεις, έως το σημείο πολλές από αυτές να τεθούν υπό παρακολούθηση», δήλωσε ο Όλερτ στο πρακτορείο Dow Jones.
Όπως σημείωσε, η σπουδή ορισμένων υπερχρεωμένων χωρών της Ευρώπης να μειώσουν τις δημόσιες δαπάνες τους επιδείνωσε τα δημοσιονομικά τους προβλήματα. «Σε πολλές περιπτώσεις, η λιτότητα αύξησε την πίεση στις πιστοληπτικές αξιολογήσεις. Αυτό που καθίσταται σαφές είναι ότι η λιτότητα από μόνη της δεν αποτελεί λύση, πρέπει να υπάρξει κάποιος προσανατολισμός στην ανάπτυξη , γιατί χωρίς ανάπτυξη είναι πραγματικά δύσκολο να μπουν τα πράγματα σε μία τροχιά», δήλωσε ο αξιωματούχος της Fitch.
Το Μάρτιο, ο οίκος υποβάθμισε το αξιόχρεο της Βρετανίας ΑΑΑ από σταθερό σε αρνητικό και διατήρησε αρνητικό και το αξιόχρεο ΑΑΑ της Γαλλίας. «Κανείς δεν μπορεί βέβαια να κάνει δήλωση ότι θα υπάρξει σύντομα σταθερότητα στις πιστοληπτικές αξιολογήσεις των ευρωπαϊκών χωρών, έως ότου αντιμετωπισθούν τα προβλήματα και υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια», πρόσθεσε ο Όλερτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: