Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ξεγύμνωμα Καμμένου στο Προεδρικό



Ηταν λίγα λεπτά μετά τις οκτώ το βράδυ την περασμένη Κυριακή, όταν ο Πάνος Καμμένος ετοιμαζόταν να αποχωρήσει από το Προεδρικό Μέγαρο. Ο χρόνος ήταν πιεστικός, στις οκτώμισι είχε προγραμματιστεί η άφιξη της Αλέκας Παπαρήγα. Εξάλλου, όσα είχε να αναφέρει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχαν ειπωθεί ήδη. Αποχωρώντας άφησε ένα πλαστικό ντοσιέ με ένα πεντασέλιδο έγγραφο, στο οποίο παρουσιαζόταν αναλυτικά το πλαίσιο που έθεταν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες για τη στήριξη κυβερνητικού σχήματος.
Παρακάλεσε μάλιστα τον Κάρολο Παπούλια να το διαβιβάσει στους αρχηγούς των άλλων κομμάτων, με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να το κάνει ο ίδιος επειδή δεν συμμετείχε στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών που είχε προηγηθεί.
Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το επιχείρημα ακούστηκε περισσότερο ως επανάληψη ενός παραπόνου ή μιας διαμαρτυρίας που ήδη είχε εκθέσει και δημόσια ο Πάνος Καμμένος.
Μαζί με το έγγραφο, ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων άφησε στο Προεδρικό Μέγαρο και ένα πολυσέλιδο έντυπο, περασμένο σε σπιράλ, για τις οικονομικές θέσεις του κόμματός του...
Το πεντασέλιδο κείμενο τα επόμενα λεπτά φωτοτυπήθηκε από τις υπηρεσίες της Προεδρίας και λίγο αργότερα η γραμματέας του ΚΚΕ ήταν η πρώτη που το παρέλαβε - το επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του κόμματος Μάκης Μαΐλης.

Εως τις δέκα το βράδυ είχε διαβιβαστεί με φαξ και στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να το λάβουν υπόψη για τη σύσκεψη της επομένης. Το απόγευμα της Δευτέρας, όμως, ο Πάνος Καμμένος αποφάσισε να αποκηρύξει το έγγραφο, να καταγγείλει «πλαστογράφους» και να φέρει στα πρόθυρα νευρικής κρίσης τα περισσότερα στελέχη του κόμματός του.
Ο ίδιος βρέθηκε σε πολιτικό κενό προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, με παρεμβάσεις του από κανάλι σε κανάλι - για να αναγκάσει τελικώς την Προεδρία της Δημοκρατίας να διαψεύσει, πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά, έναν πολιτικό αρχηγό.
Είχε προηγηθεί η ματαίωση της χθεσινής κατ' ιδίαν συνάντησης του Κάρολου Παπούλια με τον Πάνο Καμμένο, η οποία δεν είχε νόημα μετά τα όσα είχαν προηγηθεί.
Το επίμαχο έγγραφο συζητήθηκε και στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που ακολούθησε, με τη συμμετοχή του κ. Καμμένου, έστω και αν ο ίδιος έκανε προσπάθεια να την αποφύγει. Ενώπιον όλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γνωστοποίησε, μάλιστα, ότι θα εκδοθεί ανακοίνωση διάψευσης για τους ισχυρισμούς του κ. Καμμένου, βάζοντας τέλος και στους ελιγμούς που επιχείρησε.
Στο επίμαχο έγγραφο, που αποτελούσε στην πραγματικότητα ένα non paper για τις θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων, περιγράφονται οι επτά όροι για στήριξη της κυβέρνηση και ακόμη δύο σενάρια: ένα για κυβερνητικό σχήμα ολιγόμηνης διάρκειας με την ανοχή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εφόσον υπήρχε άμεσος κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια ή κινδύνευε η χώρα με κατάρρευση, και ένα για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης. Το σχέδιο, για την ανοχή του κόμματος Καμμένου ήταν αυτό που προκάλεσε το πολιτικό θρίλερ, αφού θα μπορούσε να αποτελεί μια διέξοδο από το τούνελ της ακυβερνησίας. Ο ίδιος, μάλιστα, το βράδυ της Κυριακής παρουσιάζοντας τους επτά όρους που έθετε, είχε δηλώσει ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θα συμμετείχαν σε «κυβέρνηση εθνικού σκοπού» - αν γνωρίζουν πως η χώρα βρίσκεται σε «δραματική κατάσταση».

Οπως φάνηκε στη συνέχεια, τη θέση αυτή την αγνοούσαν τα λοιπά στελέχη του κόμματος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Κώστας Μαρκόπουλος και Χρήστος Ζώης τηλεφώνησαν τη Δευτέρα το απόγευμα στον κ. Καμμένο ζητώντας εξηγήσεις και εκείνος τους διαβεβαίωσε ότι τέτοιο έγγραφο δεν υπάρχει.
Αυτοί, με τη σειρά τους, αναγκάστηκαν να υιοθετήσουν δημόσια τη θεωρία της «πλαστογραφίας» και στην ίδια θέση επέμειναν και χθες, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος.
Η διάψευση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ωστόσο, είναι κοινός τόπος ότι εξέθετε τον κ. Καμμένο και προκαλούσε σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία του, αλλά οι νέες προεκλογικές ανάγκες κρατούν τα στόματα κλειστά.

By: John

Δεν υπάρχουν σχόλια: