Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Εκλογές 2012 – Το χθες το σήμερα και το αύριο


ΧΘΕΣ

Γραμμένοι: 9.820.431
Ψήφισαν: 65,06%
Άκυρα/Λευκά: 2,36%

Νέα Δημοκρατία: 18,89% --> 108 βουλευτές
ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό κοινωνικό μέτωπο: 16,76% --> 52 βουλευτές
ΠΑ.ΣΟ.Κ.: 13,20% --> 41 βουλευτές
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 10,59% --> 33 βουλευτές
Κ.Κ.Ε.: 8,48% --> 26 βουλευτές
Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή: 6,97% --> 21 βουλευτές
Δημοκρατική Αριστερά: 6,10% --> 19 βουλευτές

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Νέα Δημοκρατία
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς είπε "Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη σχηματισμού κυβέρνησης, εθνικής σωτηρίας με δύο αποκλειστικές επιδιώξεις. Την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την τροποποίηση των πολιτικών του μνημονίου ώστε να υπάρξει ανάπτυξη και ανακούφιση την ελληνικής κοινωνίας" είπε τονίζοντας πως κατανοεί την οργή του κόσμου, αλλά η ΝΔ "δεν θα αφήσει την Ελλάδα ακυβέρνητη".

ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό κοινωνικό μέτωπο
"Κερδίσαμε μία μάχη αλλά όχι τον πόλεμο" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του μετεκλογική δήλωση στην οποία ερμήνευσε το αποτέλεσμα της κάλπης ως "μήνυμα ειρηνικής επανάστασης" και επανέλαβε την πρότασή του για κυβέρνηση της Αριστεράς, προαναγγέλλοντας πως θα κινηθεί στην κατεύθυνση αυτή."Από αύριο κιόλας θα επιδιώξουμε συνεννόηση πρωτίστως με τις δυνάμεις της Αριστεράς προκειμένου να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα να έχουμε εξελίξεις σε προοδευτική κατεύθυνση για τον λαό και για τον τόπο" είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Κυβέρνηση εθνικής ενότητας προκρίνει το ΠΑΣΟΚ Υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή «όλων ανεξαιρέτως των δυνάμεων που δηλώνουν τον ευρωπαϊκό τους προσανατολισμό» τάχθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, υπό την προϋπόθεση να «υπάρξει μια κοινή προγραμματική βάση και όχι ένα αόριστο και αντιφατικό περίγραμμα»«Είμαστε υπερήφανοι, οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να αναγεννήσουμε την παράταξη».

Ανεξάρτητοι Έλληνες
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Διαφωνούμε σε πολλά όπως τα εθνικά θέματα αλλά συμφωνούμε στην πολιτική απέναντι στο μνημόνιο. «Με δωσιλόγους δεν συνεργαζόμαστε» απάντησε ο Π. Καμμένος όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ και πρόσθεσε τα δύο μεγάλα κόμματα δεν έχουν την πλειοψηφία. Ν.Μιχαλολιάκος: Συκοφάντης ο Σαμαράς Το πρώτο «δείγμα» των προθέσεων του έδωσε ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής που εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ.

Κ.Κ.Ε.
Η Αλέκα Παπαρήγα ξεκαθάρισε σε δηλώσεις της πως το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "για να γίνει κάτι τέτοιο το ΚΚΕ θα πρέπει να κάνει μια ολόκληρη κωλοτούμπα".

Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή
Χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά «συκοφάντη» της Χρυσής Αυγής και τον κατηγόρησε ότι «λέει ψέματα στον ελληνικό λαό». «Θέλω να καταγγείλω έναν από τους κατ’ εξοχήν υκοφάντες μας τον πρόεδρο της ΝΔ, που υπηρέτησε χαριστικά 3 μήνες στο ναυτικό και μιλούσε για πατριωτισμό. Έλεγε ψέματα όταν δήλωνε ότι δεν θα συγκυβερνήσει και τώρα λέει πως δεν θα ζητήσει επαναληπτικές εκλογές και ψάχνει τρόπο να συγκυβερνήσει» είπε ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Δημοκρατική Αριστερά
Ως καταδίκη των πολιτικών του μνημονίου ερμήνευσε το αποτέλεσμα των εκλογών ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα συμβάλει "στη συνέχιση των πολιτικών που εξαθλιώνουν τον λαό και την κοινωνία και δεν θα δώσει δημοκρατικό αριστερό άλλοθι σε μια τέτοια πολιτική".
"Για τη ΔΗΜΑΡ -τόνισε- το εκλογικό αποτέλεσμα είναι μια σημαντική επιτυχία και ταυτόχρονα ενθάρρυνση. Παράλληλα, εξέφρασε έντονη ανησυχία για την παρουσία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

ΣΗΜΕΡΑ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τις επιταγές του άρθρου 37 του Συντάγματος, ξεκινά τη διαδικασία διερευνητικών εντολών προς τους αρχηγούς των τριών πρώτων κομμάτων, ξεκινώντας από εκείνο με τη σχετική πλειοψηφία. Κάθε εντολή διαρκεί τρεις ημέρες και εντός αυτών των χρονικών ορίων ο εντολοδόχος οφείλει να διερευνήσει αν μπορεί να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Στην ουσία όμως ξεκινά μια κρίσιμη περίοδος αγωνίας για την πολιτική σταθερότητα της χώρας, που μπορεί να διαρκέσει έως και 10 ημέρες και να οδηγήσει είτε σε σταθερή κυβέρνηση συνεργασίας είτε σε αποσταθεροποίηση και νέες εκλογές.
Ο κ. Κάρολος Παπούλιας σήμερα θα καλέσει τον Αντώνη Σαμαρά, πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας που διαθέτει και τη σχετική πλειοψηφία στη Βουλή και θα του παράσχει διερευνητική εντολή για να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Bουλής.
Αυτό στην πράξη σημαίνει πως ο αρχηγός της ΝΔ θα πρέπει:
Είτε να προχωρήσει σε συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας με εκείνα τα κόμματα που έχουν αποσπάσει τόσες έδρες όσες απαιτούνται για να ξεπεραστεί το φράγμα των 151 εδρών. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η απόλυτη πλειοψηφία κατά τη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης.
Είτε να εξασφαλίσει ότι ένας απαραίτητος αριθμός βουλευτών άλλου κόμματος θα τον στηρίξει στη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή, δίχως όμως να έχει προηγηθεί κάποιου είδους κυβερνητική συνεργασία. Για παράδειγμα, το πρώτο κόμμα να έχει 145 βουλευτές και να εξασφαλίσει ότι τουλάχιστον έξι βουλευτές άλλου κόμματος θα του παράσχουν απλώς ψήφο εμπιστοσύνης. Επιπροσθέτως, σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται και το σενάριο της «σιωπηλής υποστήριξης» που κατεβάζει το όριο της πλειοψηφίας από τους 151 στους 120 βουλευτές.
Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία στη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης υπολογίζεται με βάση τους παρόντες βουλευτές και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 120. Υπό αυτά τα δεδομένα, θα μπορούσε ένα κόμμα να λείπει από την ψηφοφορία προκειμένου με τον τρόπο αυτό να ρίξει το όριο στις 120 ψήφους, που πιθανότατα θα μπορεί να καλύψει το πρώτο κόμμα.
Η διερευνητική εντολή ισχύει για τρεις ημέρες, ενώ όπως επισημαίνει ο γνωστός συνταγματολόγος κ. Αντώνης Παντελής: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν δέχεται ανεξέταστα τη διαβεβαίωση του εντολοδόχου ότι μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Ο Πρόεδρος συνεκτιμά, ερευνά και μόνο αν πειστεί παρέχει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Σε διαφορετική περίπτωση, προχωρά τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών».
Aν λοιπόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαπιστώσει ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος αδυνατεί να σχηματίσει κυβέρνηση, τότε παρέχει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος. Και αν δεν τελεσφορήσει και αυτή, η διερευνητική εντολή δίνεται στον αρχηγό του τρίτου κόμματος. Σε αυτές τις περιπτώσεις ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις και δυνατότητες, δηλαδή εντός 3 ημερών να διαπιστώσουν αν με συνεργασίες ή «με ανοχή» (παροχή ψήφου εμπιστοσύνης) απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη της Βουλής.
Στην περίπτωση κατά την οποία καμία από τις τρεις διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσει, τότε ο κ. Παπούλιας θα συγκαλέσει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών ως ύστατη προσπάθεια συγκρότησης κυβέρνησης ευρείας αποδοχής.
Αν και αυτό το σενάριο ναυαγήσει, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιδιώκει τον σχηματισμό κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής με μόνο έργο να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές. Τέλος, σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει σε έναν από τους προέδρους των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας τον σχηματισμό κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές.

ΑΥΡΙΟ

????????????????????????????

Μακάρι να ήμουν ΜΑΓΟΣ αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα σας απογοητεύσω.
Από ότι κατάλαβε το φτωχό μυαλό μου το μόνο που τους νοιάζει στα 7 κόμματα που βγήκαν είναι ποιος θα γίνει Καίσαρας.
Πολύ φοβάμαι ότι θα υπάρξουν και άλλες εκλογές για το “καλό της Ελλάδας” ???
Και για το τέλος οι άνθρωποι που δεν συμμετείχαν στης εκλογές δηλ. αυτοί που πιστεύουν ότι δεν τους εκφράζει τίποτα από τα 32 κόμματα έφτασε σε ΡΕΚΟΡ του 36,6% του εκλογικού σώματος.

Καλή σας μέρα !!! ???

Δεν υπάρχουν σχόλια: