Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την Ισπανία


Στο «κόκκινο» βρίσκονται πλέον οι ανησυχίες για την τύχη του ισπανικού τραπεζικού συστήματος, με τη διάσωση της προβληματικής Bankia να παραμένει στον «αέρα» και με κορυφαίους αξιωματούχους της ισπανικής κυβέρνησης να καλούν την Ευρώπη να λάβει άμεσα μέτρα για τη σταθεροποίηση της κατάστασης, καθώς όλα δείχνουν ότι η Μαδρίτη ίσως να μην καταφέρει να αποφύγει τον ακριβό δρόμο των αγορών για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού της συστήματος, εξέλιξη που αναμφισβήτητα θα επιδεινώσει την κατάστασή της.
Η ισπανική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι θα εκδώσει σύντομα νέα ομόλογα για τη χρηματοδότηση των προβληματικών τραπεζών και χρεωμένων αυτόνομων περιοχών της, παρά το γεγονός ότι το κόστος δανεισμού πλησιάζει επικίνδυνα την απαγορευμένη ζώνη του 7%, στην οποία οι άλλες υπερχρεωμένες χώρες του ευρώ αναγκάστηκαν να ζητήσουν διεθνή οικονομική βοήθεια.
Η κίνηση αυτή θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τα δημοσιονομικά της, τα οποία βρίσκονται στο μικροσκόπιο των επενδυτών και των Ευρωπαίων αξιωματούχων που ανησυχούν ότι η Ισπανία θα πέσει «θύμα» της κρίσης χρέους, ακολουθώντας τα χνάρια της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας. Κυβερνητική πηγή αποκάλυψε χθες στο Reuters ότι η Μαδρίτη πιθανόν να ανακεφαλαιοποιήσει την Bankia, η οποία ζήτησε την Παρασκευή κρατική βοήθεια ύψους 19 δισ. ευρώ, μέσω έκδοσης νέων ομολόγων και ίσως μέσω της χρησιμοποίησης ρευστού από το ταμείο αναδιάρθρωσης τραπεζών και το υπουργείο Οικονομικών της χώρας. «Υπάρχει σαφής επιλογή προς τις αγορές.
Η άλλη επιλογή, δηλαδή η διοχέτευση κρατικού χρήματος ή κρατικών ομολόγων απευθείας στην Bankia, είναι απομακρυσμένη», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυβερνητική πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: