Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Στάση πληρωμών σε 14 δήμους



Σε στάση πληρωμών οδηγείται το ένα τρίτο των δήμων της χώρας, καθώς οι αιρετοί -μπροστά και στην αδυναμία της κυβέρνησης να «ανοίξει» την κάνουλα της χρηματοδότησης- δηλώνουν αδυναμία να αντεπεξέλθουν ακόμη και στις βασικές λειτουργικές τους ανάγκες, όπως η μισθοδοσία των υπαλλήλων. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, που χθες είχε συναντήσεις τόσο με τον υπουργό Οικονομικών όσο και με τον υπουργό Εσωτερικών, ήδη 14 δήμοι δεν έχουν καταθέσει τα χρήματα στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών για το πρώτο 15ήμερο του Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα να μην πληρωθούν οι εργαζόμενοι, ενώ -όπως διευκρίνισε- εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τότε περισσότεροι από εκατό δήμοι θα κηρύξουν στάση πληρωμών τον επόμενο μήνα.
Ειδικότερα, οι αιρετοί, οι οποίοι από χθες βρίσκονται σε διήμερο κινητοποιήσεων, ενημέρωσαν τον κ. Στουρνάρα ότι αν δεν αποδοθούν τα προϋπολογισθέντα, δηλαδή 2,7 δισ. ευρώ -εκ των οποίων το 1 δισ. ευρώ προορίζεται για την πληρωμή των προνομιακών επιδομάτων, τη μεταφορά των μαθητών κ.λπ.- τον επόμενο μήνα περίπου εκατό δήμοι θα οδηγηθούν σε στάση πληρωμών.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την κατανόησή του για τα προβλήματα, αλλά τόνισε ότι εάν δεν πάρουμε τη δόση των 31 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο, δεν μπορεί να βρεθεί λύση. Δεσμεύτηκε, επίσης, ότι μετά την εκταμίευσή της θα συζητήσει εκ νέου και κατά προτεραιότητα για όλα τα ζητήματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δόση 
Ο υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε πως μέχρι την επόμενη Δευτέρα θα εκταμιευτεί το ποσό των 35 εκατ. ευρώ, έναντι της τέταρτης δόσης, ύψους 213 εκατ. ευρώ, από τις παρακρατηθείσες οφειλές του κράτους προς την Αυτοδιοίκηση.
Για το υπόλοιπο ποσό δεν δόθηκε οριστική απάντηση, αλλά ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποδοθεί εγκαίρως στους δήμους.
Νωρίτερα το πρωί, οι αιρετοί της χώρας πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην οποία πήραν μέρος και οι εργαζόμενοι στους δήμους, ενώ σήμερα, δεύτερη ημέρα της αναστολής λειτουργίας των δήμων της χώρας, αντιπροσωπία της ΚΕΔΕ θα συναντηθεί με το προεδρείο της Βουλής.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: