Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ με φόντο την εξεταστική για την προσφυγή στο ΔΝΤ



Η πρόταση, η οποία θα έλθει προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής καθώς την υπογράφουν πάνω από 60 βουλευτές, όπως απαιτεί ο Κανονισμός της Βουλής, αναφέρει ότι «μετά από σχεδόν δυόμισι χρόνια εφαρμογής των μέτρων λιτότητας, δημοσιονομικής προσαρμογής και αναδιαρθρώσεων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που επιβλήθηκαν μέσω των Μνημονίων 1 και 2, η ελληνική οικονομία παραμένει σε τροχιά επιδεινούμενης ύφεσης χωρίς ορατή προοπτική ανάκαμψης».
Και τονίζεται ότι «η υλοποίηση των μέτρων προσαρμογής όπως αυτά προβλέπονταν από τα Μνημόνια 1 και 2 όχι μόνο δεν οδήγησαν στον περιορισμό του Δημόσιου Χρέους αλλά αντίθετα το επιβάρυναν με αποτέλεσμα να έχει καταστεί μη βιώσιμο».
Στην πρόταση, την οποία υπογράφει σύσσωμη η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρείται σαφές ότι «η πολιτική των περικοπών και της ακραίας λιτότητας δεν έχει στόχο τον περιορισμό του ελληνικού δημόσιου χρέους αλλά την εσωτερική υποτίμηση και την καθιέρωση ενός νέου κοινωνικού μοντέλου οργάνωσης στηριγμένου στην φθηνή εργατική δύναμη και την ιδιωτικοποιημένη λειτουργία του συνόλου της οικονομίας».
Σύμφωνα με το σκεπτικό της πρότασης, η προσφυγή στο ΔΝΤ και η υπογραφή των Μνημονίων «που επηρέασαν καθοριστικά τόσο την ένταση όσο και τη διαχείριση της κρίσης στην Ελλάδα (...), μετατρέπει την Ελλάδα σε πειραματόζωο και σε πολιορκητικό κριό για την εμπέδωση μιας νέας μορφής καπιταλιστικής εξουσίας σε ολόκληρη την Ευρώπη».
Ως εκ τούτου, θεωρείται ότι «οι αιτίες που οδήγησαν την ελληνική κοινωνία και οικονομία σε αυτή την κατάσταση δεν μπορούν να παραμείνουν αδιευκρίνιστες αλλά αντίθετα πρέπει να τηρηθεί η προεκλογική δέσμευση του νυν Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά για τη σύσταση μιας και μόνης εξεταστικής επιτροπής που θα ερευνήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες η Ελλάδα υποβλήθηκε στο καθεστώς των μνημονίων και της επιτήρησης ώστε να αναδειχθούν οι αντίστοιχες πολιτικές ευθύνες και να διερευνηθούν ενδεχόμενες αστικές και ποινικές ευθύνες».
Σύμφωνα με το σκεπτικό της πρότασης, «η προσφυγή στο ΔΝΤ και η συνακόλουθη υπαγωγή στο Μνημόνιο ήταν ένα προαποφασισμένο σχέδιο με στόχο την εσωτερική υποτίμηση το οποίο υλοποιήθηκε στο έδαφος και με την κατάλληλη αξιοποίηση της σχετικά δυσχερούς θέσης στην οποία είχε βρεθεί η ελληνική οικονομία κυρίως λόγω της υστέρησης των δημοσίων εσόδων σε σχέση με το ΑΕΠ και τις αντίστοιχες κοινωνικές ανάγκες, υστέρηση που ήταν αποτέλεσμα πρωτίστως των νόμιμων φοροαπαλλαγών του ελληνικού και ξένου κεφαλαίου, της εκτεταμένης φοροδιαφυγής από τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα καθώς και της όλης αρχιτεκτονικής της Ευρωζώνης». Για αυτό τον λόγο ζητούν και την διερεύνηση της υπόθεσης από Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.
Το ΠαΣοΚ σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Η σημερινή πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής ''για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ και την υποβολή της Ελλάδας στο καθεστώς των μνημονίων και της επιτήρησης'' δείχνει τρία πράγματα:
1. Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να αντιληφθεί πως η πολιτική του επιχειρηματολογία, η βασισμένη στη δημαγωγία, την ισοπέδωση, τον λαϊκισμό και τη συνωμοσιολογία, απορρίφθηκε από τον ελληνικό λαό στις διπλές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου.
2. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδεικνύει έλλειψη σεβασμού προς τη Βουλή και τους νόμους του κράτους που η Βουλή των Ελλήνων ψηφίζει, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και η εκάστοτε Κυβέρνηση οφείλει να εκτελεί.
3. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδεικνύει επίσης απόλυτη έλλειψη σεβασμού προς το κράτος δικαίου, καθώς δεν μπορεί να διαχωρίσει τι συνιστά αντικείμενο νομικού και μάλιστα ποινικού ελέγχου και τι συνιστά αντικείμενο πολιτικής σύγκρουσης μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες.
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πράξη προσβολής της πρόσφατης δημοκρατικής κρίσης του ελληνικού λαού και των κοινοβουλευτικών θεσμών. Είναι δε, έτσι διατυπωμένη, ώστε μέσα από την γενίκευση, να αυτοακυρώνεται σκοπίμως»

Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: