Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Επιστροφή στα κέρδη για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης



Πιο δελεαστικό προφίλ στην προσπάθεια προσέλκυσης επενδυτών, μπορεί να προβάλει πλέον η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ), μετά την επιστροφή της σε λειτουργική κερδοφορία, έπειτα από έξι διαδοχικά έτη "στο κόκκινο". Κατά τη χρήση Ιουλίου 2011-Ιουνίου 2012, ο τζίρος της μητρικής ΕΒΖ ΑΕ μπορεί να ήταν μειωμένος κατά 9,97%, στα 175,30 εκατ. ευρώ, αλλά τα καθαρά αποτελέσματα μετά φόρων ανήλθαν σε κέρδη 2,32 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 16,45 εκατ. στην προηγούμενη χρήση. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε επίπεδο εταιρείας, το μικτό περιθώριο κέρδους εκτινάχθηκε στο 16,30% από μόλις 0,35% στην προηγούμενη χρήση.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις, που ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας στη συνεδρίασή του και οι οποίες παρουσιάστηκαν σήμερα σε αναλυτές στη Θεσσαλονίκη, τα αποτελέσματα προ Φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) της Ε.Β.Ζ. Α.Ε. ανήλθαν σε κέρδη 10,63 εκατ. έναντι ζημιών 9,31 εκατ. της χρήσης 2010/2011. Το αντίστοιχο μέγεθος για τον Όμιλο, ο οποίος περιλαμβάνει τις σερβικές θυγατρικές AD FABRIKA SECERA “SAJKASKA” και AD FABRIKA SECERA “CRVENKA”, ανήλθε σε κέρδη 26,25 εκατ., έναντι κερδών 12,96 εκατ.

Τα αποτελέσματα προ φόρων της Ε.Β.Ζ. Α.Ε. παρέμειναν βέβαια σε αρνητικό έδαφος, με ζημιές 994.000 ευρώ, αλλά βελτιώθηκαν εντυπωσιακά σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, όταν είχαν διαμορφωθεί σε -17,77 εκατ. Το αντίστοιχο μέγεθος για τον Όμιλο ανήλθε σε κέρδη 232.000 ευρώ, έναντι ζημιών 9,45 εκατ. ευρώ της περσινής χρήσης.

Η θετική εικόνα συνδέεται μεταξύ άλλων με την αύξηση της μέσης τιμής πώλησης των προϊόντων της εταιρείας κατά 29,54%, αλλά και με το περαιτέρω νοικοκύρεμα των οικονομικών της. Η χρήση επιβαρύνθηκε με έκτακτα έξοδα απομείωσης αξίας επενδυτικών ακινήτων, αναβαλλόμενης φορολογίας, κόστους αποξήλωσης των μονάδων Λάρισας και Ξάνθης, καθώς και με προβλέψεις για ενδεχόμενες απομειώσεις απαιτήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι στο επόμενο διάστημα αναμένεται να προκηρυχθεί από την ATEBank νέος διαγωνισμός για την εκχώρηση του 82,33% της εταιρείας, μετά την πρόσφατη κήρυξη του πρώτου ως άγονου.

ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ: Γιατί και τα καλά πρέπει να λέγονται !!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: