Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΝΤ: «Οι Έλληνες ξαναφτιάχνουν τη χώρα τους»Άκρως θετικές εκτιμήσεις για την προσπάθεια της Ελλάδας να επιτύχει τους στόχους που της έχουν τεθεί μέσω του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, εξέφρασε, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό CNBC, ο νούμερο δύο του ΔΝΤ, αναπληρωτής Διευθυντής του Ταμείου κ. David Lipton.

Ο κ. Lipton δεν δίστασε να εξάρει την «προσήλωση της κυβέρνησης στις δεσμεύσεις της χώρας μας». Δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε ότι ο Πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών είναι αποφασισμένοι να βρουν τον σωστό δρόμο για την δημοσιονομική προσαρμογή, για να μπουν τα πράγματα στο σωστό δρόμο, και προσπαθούμε να βοηθήσουμε».
Για να συνεχίσει λέγοντας: «Είμαι αισιόδοξος με την έννοια ότι πιστεύω πως οι Έλληνες εργάζονται σκληρά, θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη, θέλουν να φτιάξουν και πάλι την χώρα τους».
Αναφορικά με τις δράσεις της ΕΚΤ, ο κ. Lipton σημείωσε ότι οι ιδέες του προέδρου της Μ. Ντράγκι, για το πώς η ΕΚΤ μπορεί να στηρίξει την Ευρωζώνη, είναι θεωρητικά εύστοχες.
Ενώ για την παγκόσμια οικονομία τόνισε πως οι ορατοί κίνδυνοι είναι τόσο η ΗΠΑ, όσο και η ΕΕ: «Η Ευρώπη πρέπει να διασφαλίσει ότι μπορεί να διαλύσει τις αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα του ευρώ. Η ανάκαμψη είναι ακόμη εύθραυστη ενώ τα μεγαλύτερα ρίσκα είναι ο δημοσιονομικός γκρεμός στις ΗΠΑ και τα προβλήματα χρέους στην ΕΕ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: