Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΟΠΥΥ: εξετάσεις και νοσήλια από την τσέπη των ασφαλισμένων



Νέο «χτύπημα» περιμένει τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, μετά την απόφαση των συμβεβλημένων γιατρών, των ιδιωτικών κλινικών και των διαγνωστικών κέντρων να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας με αίτημα την εξόφληση των συσσωρευμένων χρεών. Έτσι  από τις 8 Οκτωβρίου οι πολίτες θα πληρώνουν από την τσέπη τους εξετάσεις και νοσήλια.
Μετά τις εξελίξεις αυτές, η οικονομική δυσπραγία του ενιαίου Ταμείου, που έχει τινάξει στον αέρα τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη 9,5 εκατομμυρίων πολιτών, μονοπώλησε τη χθεσινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας.
Το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ έως το τέλος του έτους αναμένεται να φθάσει στα 2,5 δισ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, οι συναρμόδιοι υπουργοί εκτιμούν ότι η επιβολή έκπτωσης από τους παρόχους υγείας είναι μονόδρομος.
Παράλληλα, ποντάρουν σε μια σειρά από μέτρα που αφορούν την περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης, με στόχο την εξοικονόμηση 1 δισ. ευρώ. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, προωθείται η άμεση έκδοση του νέου δελτίου τιμών που αναμένεται να μειώσει τη μαύρη τρύπα κατά 350 εκατ. ευρώ, η εφαρμογή της θετικής λίστας (150 εκατ. ευρώ) και η αύξηση της χρήσης γενοσήμων (100 εκατ. ευρώ).

Ενταξη ΕΤΑΑ - ΤΑΥΤΕΚΩ. Στο μεταξύ, κατά τη χθεσινή συνάντηση αποφασίστηκε η ένταξη δύο ακόμη ασφαλιστικών ταμείων, του ΕΤΑΑ (δικηγόρων, μηχανικών, υγειονομικών) και του ΤΑΥΤΕΚΩ (υπαλλήλων τραπεζών και επιχειρήσεων κοινής ωφελείας) στον ΕΟΠΥΥ.
Αιτία στάθηκε η «κόκκινη κάρτα» που έβγαλε η τρόικα στο υπουργείο Υγείας για καθυστέρηση της συγχώνευσης, ενώ τον ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι ασφαλιστικοί φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: