Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Αμνηστία για όσους εντάχθηκαν στον Τειρεσία εν μέσω κρίσης



Τη χορήγηση αμνηστίας σε όσους εντάχθηκαν στη «μαύρη λίστα» του Τειρεσία την περίοδο της κρίσης, προβλέπει η ρύθμιση στην οποία καταλήγουν κυβέρνηση και τράπεζες. 

Την ίδια στιγμή φαίνεται ότι εγκαταλείπεται η πρόταση για μείωση των δόσεων που πληρώνει ο δανειολήπτης κάθε μήνα στο 30% του μισθού του και η ρύθμιση θα προβλέπει μείωση της μηνιαίας δόσης κατά 30%. 

Με τον τρόπο αυτό μειώνεται το βάρος της μηνιαίας δόσης για τους δανειολήπτες, χωρίς παράλληλα να επιβαρύνονται υπέρογκα οι κεφαλαιακές ανάγκες για τις τράπεζες, που ούτως ή άλλως έχουν υπολογιστεί στα 50 δισ. ευρώ. 

Οι προτάσεις των τραπεζών θα κατατεθούν, όπως αναφέρει η «Καθημερινή» στο υπουργείο Ανάπτυξης την άλλη εβδομάδα αλλά τον τελικό λόγο θα έχει η τρόικα, που χρηματοδοτεί την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 

Η χορήγηση αμνηστίας θα αφορά εκείνους που εντάχθηκαν στη «μαύρη λίστα» από το 2009 και μετά, αλλά έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, εξοφλώντας τις οφειλές τους. 

Το μέτρο θα ισχύσει έως και το 2014 και σύμφωνα με τις τράπεζες θα λειτουργεί ως επιβράβευση εκείνων που παρά τις δυσκολίες που συνάντησαν ανταποκρίθηκαν στην αποπληρωμή των οφειλών τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: