Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Αλ. Τσίπρας «μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή»



Αναστάτωση προκάλεσε χθες στη Βουλή η φράση του Αλέξη Τσίπρα ότι «μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή».
Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του προς τον πρωθυπουργό (απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας) για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, σχολιάζοντας την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, είπε πως «δεν μπορεί να πάει μακριά αυτή η βαλίτσα. Μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή, όπως είχατε πει (Ο Γ. Στουρνάρας είχε πει πως δεν έχουμε γίνει Αργεντινή). Πέρασαν δυσκολίες, αλλά κατάφεραν να σταθούν με αξιοπρέπεια στα πόδια τους. Εσείς όμως μας οδηγείτε σε χειρότερες καταστάσεις».
Η κόντρα των δύο ανδρών επικεντρώθηκε στο ΤΤ με τον Αλ. Τσίπρα να κάνει λόγο για «ληστεία της τράπεζας» και τον υπουργό Οικονομικών να απαντά ότι «εγώ θα λέω αλήθειες και δεν έχω σκοπό να... χαϊδεύω αυτιά». «Αν η δήλωσή σας για το ΤΤ ότι δεν είναι βιώσιμο, που προκάλεσε και την κάθετη πτώση της μετοχής, γινόταν σε άλλη χώρα, θα είχε επέμβει ο εισαγγελέας» είπε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι «δεν θα υπήρχε καμία διαφορά στην πολιτική σας, αν στη θέση σας ήταν ο κ. Τράα ή ο κ. Τόμσεν».
«Δεν θέλετε να έρχομαι εδώ και να χαϊδεύω αυτιά. Είπα την αλήθεια. Εκρίθη από τις εποπτικές αρχές μη βιώσιμο. Βιώσιμες είναι αυτές οι τράπεζες που μετά την ανακεφαλαιοποίηση δεν θα χρειαστούν πρόσθετη χρηματοδότηση» απάντησε σε έντονο ύφος ο υπουργός, ενώ επανέλαβε ότι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης όλων των τραπεζών θα δημοσιοποιηθούν και τα αποτελέσματα της αξιολόγησης της Black Rock.
Και η απουσία όμως του πρωθυπουργού από τη Βουλή αποτέλεσε σημείο αντιπαράθεσης των δύο ανδρών. «Ο πρωθυπουργός ζει σε μια γυάλα. Γι' αυτό δεν τον αφήνετε να περπατήσει από το Μέγαρο Μαξίμου και να έλθει στη Βουλή να τον δει κι ο ήλιος...» τόνισε δηκτικά ο κ. Τσίπρας, ενώ αναφέρθηκε και στην απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να μη δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, λέγοντας ότι αυτό δεν το έκανε ούτε η δικτατορία. «Αδικείτε τον πρωθυπουργό ο οποίος πιστώνεται την αλλαγή του κλίματος. Και υπάρχει σαφής αλλαγή του κλίματος στην Ευρώπη», ενώ, αναφερόμενος στις προχθεσινές κρίσιμες αποφάσεις της ΕΚΤ, ο Γ. Στουρνάρας είπε ότι «η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει απ' έξω, όταν η Ευρώπη παίρνει αποφάσεις ομοσπονδιακού χαρακτήρα». «Οι αποφάσεις της ΕΚΤ δεν αγγίζουν την Ελλάδα» προέβλεψε ο Αλ. Τσίπρας.
Δήλωση ΣΥΡΙΖΑ
Εξηγήσεις μετά τις αντιδράσεις
Για προσπάθεια διαστρέβλωσης των δηλώσεων του κ. Τσίπρα έκανε λόγο το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι η αναφορά του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην περίπτωση της Αργεντινής «ήθελε να καταδείξει ότι η ακολουθούμενη πολιτική θα οδηγήσει σε χειρότερες καταστάσεις από αυτή της Αργεντινής και όχι βέβαια πως αποτελεί θετική προοπτική για τη χώρα». Σημειώνεται ότι το γραφείο Τύπου της ΝΔ σχολίασε τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα λέγοντας πως «εύχεται η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, όπως η Αργεντινή».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: