Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Μολότοφ και δακρυγόνα στην πλατεία Συντάγματος



Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στα σημερινά συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις. Στο τέλος της διαδήλωσης στο Σύνταγμα έγιναν επεισόδια, όταν κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ, πέτρες και άλλα υλικά στα ΜΑΤ, τα οποία απάντησαν με χρήση χημικών. Στο κέντρο της πλατείας άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε περίπτερο του Χαμόγελου του Παιδιού. Οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν σταδιακά από το Σύνταγμα. Περισσότεροι από 100 είναι οι προσαχθέντες από την αστυνομία.
Δέντρα κάηκαν μέσα στον Εθνικό Κήπο, στην πλευρά δίπλα στην Βουλή, επί της Αμαλίας. Η φωτιά κατασβήστηκε έπειτα από παρέμβαση της Πυροσβεστικής.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν από την πλευρά του ξενοδοχείου Athens Plaza, στο τέρμα της Σταδίου, όταν οι κουκουλοφόροι άρχισαν να ρίχνουν «βροχή» από μολότοφ, πέτρες και ξύλα. Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στο περίπτερο πάνω στην πλατεία.

Η επίθεση από τους κουκουλοφόρους συνεχίστηκε στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, και οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών με αποτέλεσμα να γίνει αποπνικτική η ατμόσφαιρα.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και στην οδό Ερμού, αλλά και στην Αμαλίας, στην συμβολή με την Όθωνος.

Στο ΚΑΤ μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα τρεις τραυματίες.

Μία ώρα μετά την έναρξη των επεισοδίων, οι κουκουλοφόροι υποχώρησαν προς την πλατεία Ομονοίας.

Στο Σύνταγμα βρίσκεται και μία αύρα (όχημα εκτόξευσης νερό), ενώ σε ετοιμότητα υπάρχουν ακόμη τέσσερις.


Μεγάλη η συμμετοχή στα συλλαλητήρια

Ογκώδη συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα κατά του πακέτου μέτρων ύψους 11,9 δισ. ευρώ. Στην Αθήνα οι πορείες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, πρωτοβάθμιων σωματείων, ΠΑΜΕ και εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς είχαν σαν τελικό προορισμό το Σύνταγμα.

Επί ποδός βρίσκονταν από νωρίς οι αστυνομικές δυνάμεις στο Σύνταγμα, ενώ στο προαύλιο της Βουλής στήθηκε ο σιδερένιος φράχτης. Προληπτικές προσαγωγές από Δάφνη και Ζωγράφου. Στο Εργατικό Κέντρο η διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη.


Από τη 1 το μεσημέρι τα μπλοκ της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΒΕΕ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και των φαρμακοποιών έφτασαν μπροστά στη Βουλή.
Το μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς συγκεντρώθηκε στην Ομόνοια από όπου πραγματοποίησε τη δική του πορεία στο Σύνταγμα.
Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η διαδήλωση του ΠΑΜΕ με αφετηρία την Ομόνοια και κατάληξη την πλατεία Συντάγματος -με μεγάλη συμμετοχή.
Τα τελευταία μπλοκ πέρασαν από την πλατεία συντάγματος λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι.

«Προληπτικές» προσαγωγές έγιναν νωρίτερα στη Δάφνη και στην πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου. Η αστυνομία αναφέρει ότι προσήχθησαν νεαροί που θεωρήθηκαν ύποπτοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσαχθέντες είναι μέλη τοπικών ανοιχτών συνελεύσεων και είναι περίπου 30. Υπάρχουν καταγγελίες ότι η αστυνομία έχει εμποδίσει ομάδες πολιτών σε προσυγκεντρώσεις να κατέβει στο κέντρο.

Ογκώδεις διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

Δύο διαδηλώσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας.

Η πρώτη ξεκίνησε από το τον χώρο μπροστά από το κτήριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΕΚΘ) και τη διοργάνωσαν το ΕΚΘ και η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ).

Μαζί τους ενώθηκαν και όσοι πήραν μέρος στην προσυγκέντρωση της Πρωτοβουλίας Σωματείων στην Καμάρα.

Η συμμετοχή στην απεργία κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα, ενώ η πορεία ήταν από τις μεγαλύτερες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου του ΕΚΘ, Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη, και του προέδρου της ΕΔΟΘ Πέτρου Κετικίδη. Πήραν μέρος εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και συνταξιούχοι κρατούσαν αυτοσχέδιες κρεμάλες από τις οποίες κρέμονταν ομοιώματα συνταξιούχων.

Η πορεία ολοκληρώθηκε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και οι συνδικαλιστές θυροκόλλησαν ψήφισμα με τα αιτήματα τους, καθώς ο υπουργός, Θεόδωρος Καράογλου, απουσίαζε.

Η δεύτερη πορεία, που οργάνωσε το ΠΑΜΕ, ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου και κατέληξε στην πλατεία Μοριχόβου, έξω από το κτήριο που στεγάζει τα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Και αυτή η πορεία ήταν από τις μεγαλύτερες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλο.

Στις δύο πορείες κυριάρχησαν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης και της τρόικας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οδό Αριστοτέλους έκαναν επαγγελματίες και βιοτέχνες της Θεσσαλονίκης οι οποίοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση της ΓΣΕΒΕΕ με κλείσιμο καταστημάτων και επιχειρήσεων.

Μια τρίτη πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης έκαναν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης έκαναν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και θα προχωρήσουν σε νέα από τις 8μ.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Ξεχωριστές πορείες και στο Ηράκλειο

Με δυό χωριστές συγκεντρώσεις και μεγάλη συμμετοχή στη γενική απεργία συμμετείχαν οι εργαζόμενοι του Ηρακλείου στις κινητοποιήσεις.

Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, πορεία η οποία χαρακτηρίστηκε από τους οργανωτές της ως η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων.

Στην κινητοποίηση πήραν μέρος εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, άνεργοι, αγρότες, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στους δήμους, ξενοδοχοϋπάλληλοι και συνταξιούχοι, οι οποίοι με συνθήματα και πανό, ακόμη και πάνω σε τρακτέρ με μαύρες σημαίες, διαμαρτυρήθηκαν για τα νέα μέτρα.

Επιπλέον, αρκετά καταστήματα του Ηρακλείου έκλεισαν για λίγες ώρες, συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο στην κινητοποίηση.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας και πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: