Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Συλλήψεις και εξάρθρωση κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας



Στη σύλληψη 13 ατόμων, ηλικίας από 21 έως 56 ετών, σε όλη την Ελλάδα, προχώρησε η αστυνομία (Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος), στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για την πάταξη της παιδικής πορνογραφίας, με την κωδική ονομασία Δούρειος Ίππος («Trojan Horse»). Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής έρευνας της αστυνομίας, που διήρκεσε δύο μήνες, διαπιστώθηκε ότι χρήστες του διαδικτύου, χρησιμοποιώντας είκοσι οκτώ διαφορετικές IP διευθύνσεις, κατείχαν και διένειμαν χιλιάδες αρχεία (εικόνες και βίντεο) που περιείχαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Η επιχείρηση για τη σύλληψη των εμπλεκομένων διήρκεσε έξι ημέρες και διενεργήθηκε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Γιαννιτσά, Ρόδο και Κρήτη. Από τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 52 σκληροί δίσκοι Η/Υ , 8 φορητοί Η/Υ και 172 cd και dvd, που περιείχαν 500.000 ψηφιακά αρχεία περίπου, με ιδιαίτερα «σκληρό» υλικό παιδικής πορνογραφίας, συνολικού μεγέθους 48.000 GB περίπου.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία για άλλους τρεις Έλληνες, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Οι δύο είναι κάτοικοι Κοζάνης και Κρήτης, ενώ ο τρίτος διαμένει στο εξωτερικό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους εισαγγελικές αρχές, ενώ σε βάρος πέντε εξ αυτών ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη της προμήθειας, κατοχής και διανομής υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω διαδικτύου, κατ’  εξακολούθηση και κατά συνήθεια και με εντολή της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματά τους. Για δύο από τους συλληφθέντες οι δικογραφίες περιλαμβάνουν και το αδίκημα των ναρκωτικών, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες ινδικής κάνναβης.

Πρόκειται για τους:
Μπαλτά Νικόλαο του Δημητρίου και της Μαρίας, ο οποίος γεννήθηκε το 1977, στην Αθήνα, κάτοικο Αττικής,
Οικονόμου Παντελή του Γεωργίου και της Φεβρωνίας, ο οποίος γεννήθηκε το 1956 στο Ηράκλειο Κρήτης, κάτοικο Αττικής,
Οικονόμου Γεώργιο του Παντελή και της Ευαγγελίας, ο οποίος γεννήθηκε το 1988 στο Μαρούσι Αττικής, κάτοικο Αττικής,
Οικονόμου Ευστάθιο – Ιωάννη του Παντελή και της Ευαγγελίας, ο οποίος γεννήθηκε το 1991 στο Μαρούσι Αττικής, κάτοικο Αττικής
OZ ADNAN του HASAN και της HALIME , ο οποίος γεννήθηκε το 1967 στην Τουρκία, κάτοικο Αττικής.

Έκκληση στους πολίτες
Η Ασφάλεια Αττικής ανακοίνωσε τους τα τηλέφωνα 11012, 210-6476464, 210-6476000, καθώς και οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr και ccu@cybercrimeunit.gov.gr της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: