Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Τριάντα βουλευτές στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα για αδικαιολόγητο πλουτισμό



Στο «μικροσκόπιο» του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη μπαίνει το θέμα της λίστας με τα ονόματα νυν και πρώην βουλευτών των δύο μεγάλων κομμάτων (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), οι οποίοι εμφανίζουν περίεργο πλουτισμό όπως φέρεται να προέκυψε από έρευνα που διενήργησε το ΣΔΟΕ. 

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αρμόδιος για το οικονομικό έγκλημα, Ν. Παντελής, με παραγγελία του προς τον  κ. Πεπόνη και τον συνάδελφο του Σπ. Μουζακίτη τους ζητά καταρχήν να διερευνήσουν αν πράγματι υπάρχει αυτή η λίστα και εάν ναι, να ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί και από ποιους τα αδικήματα της φοροδιαφυγής, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δράση ή οποιοδήποτε άλλο αδίκημα.

Η παρέμβαση του κ. Παντελή έγινε μετά από δημοσιεύματα του Τύπου και συγκεκριμένα της εφημερίδας «Δημοκρατία». 

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Η λίστα μυστήριο του ΣΔΟΕ», στελέχη του ΣΔΟΕ ερεύνησαν περίπου 500 νυν και πρώην βουλευτές και διαπίστωσαν διαφοροποιήσεις για 30 βουλευτές μεταξύ των ποσών που δήλωσαν και των εισοδημάτων τους.    Ανάμεσά τους – σύμφωνα με το δημοσιεύματα – είναι και 5 κορυφαίοι πολιτικοί. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην παραγγελία του προς τους κ. κ. Πεπονη και Μουζακίτη ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει ότι  για μεν τους υπουργούς θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ενώ για τους εν ενεργεία βουλευτές επιτρέπεται η διενέργεια όλων εκείνων των ανακριτικών πράξεων  που είναι απαραίτητες για την βεβαίωση του εγκλήματος, αφού προηγουμένως ζητηθεί η άρση της βουλευτικής τους ασυλίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: