Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ποιος δουλεύει ποιον κύριε Παπακωνσταντίνου;Διάβασα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τη δήλωση Παπακωνσταντίνου για την περιβόητη λίστα που του είχε παραδώσει η Λαγκάρντ στα τέλη του 2010 και χάθηκε.

Λέει λοιπόν ο πρώην Υπουργός μεταξύ άλλων ότι "Προς τα τέλη του 2010 ζήτησα με δική μου πρωτοβουλία από την Γαλλίδα ομόλογό μου Christine Lagarde στοιχεία για Έλληνες καταθέτες σε Ελβετικές τράπεζες από τη λίσταπου ακουγόταν διεθνώς ότι υπήρχε στην κατοχή των Γαλλικών αρχών. Μέσω διπλωματικής οδού εστάλη λίστα με περίπου 2000 ονόματα Ελλήνων με στοιχεία καταθέσεων παρελθόντων ετών ύψους περίπου 1,5 δις Ευρώ σε μία Ελβετική τράπεζα. Τα ονόματα των μεγαλυτέρων καταθετών δόθηκαν στον τότε Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρη για έρευνα και διασταύρωση με εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία. Στη συνέχεια η πλήρης ηλεκτρονική λίστα παραδόθηκε προς έρευνα στο νέο Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ Γ. Διώτη.»

Επειδή μάλλον η μνήμη του πρώην Υπουργού τον «προδίδει» καλό θα ήταν να πάρει θέση στα εξής:
Ποιος λέει ψέματα. Ο κ. Καπελέρης που ισχυρίστηκε στο Πρώτο Θέμα ότι δεν πήρε λίστα ή ο κ. Παπακωνσταντίνου;

Ισχυρίζεται ότι ζήτησε με δική του πρωτοβουλία τη λίστα που ακουγόταν ότι είχαν οι γαλλικές αρχές. Πριν όμως παραλάβει τη λίστα από την κα Λαγκάρντ είχε γίνει κρούση στην ελληνική κυβέρνηση να αγοράσει τη λίστα. Το θέμα όπως είχε αποκαλύψει ο τότε υφυπουργός Γεωργακόπουλος σε τηλεοπτική συνέντευξη στο Mega το ήξερε ο κ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος δεν απαντούσε στο ερώτημα αν πρέπει να αγοραστεί η λίστα έναντι 3 εκ Ευρώ;

Με ποια διαδικασία παρέδωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου τη λίστα στα λοιπά στελέχη του ΥΠΟΙΚ που αναφέρει;

Δεν υπάρχουν αντίγραφα δεδομένου ότι πρόκειται για υπηρεσιακά έγγραφα;

Τι είχε απαντήσει σε ερώτηση που είχε υποβάλλει το Σεπτέμβριο του 2010 ο βουλευτής Ν Νικολόπουλος για τους χειρισμούς γύρω από την περίφημη λίστα;

Γιατί στο ΥΠΟΙΚ επί Παπακωνσταντίνου αρνήθηκαν να δώσουν 3 εκ Ευρώ στον Φαλτσιάνι, που είχε υποκλέψει τα στοιχεία από την HSBC, για να συλλάβουn φοροδιαφυγή εκατοντάδων εκατομμυρίων

Όλα αυτά τα ερωτήματα και πιθανώς και άλλα που θα γεννηθούν στην πορεία οφείλει να απαντήσει ο κ. Παπακωνσταντίνου. Γιατί η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να φαίνεται αλλά και να είναι τίμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: