Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

Τσίπρας προς Αβραμόπουλο: Θα πρέπει να φιλοξενήσουμε Σύριους πρόσφυγεςΗ Ελλάδα θα πρέπει να παρέμβει για να υπάρξει βοήθεια από την ΕΕ και να διερευνηθεί η δυνατότητα φιλοξενίας από την Ελλάδα προσφύγων και να τους δοθεί η δυνατότητα επαναπατρισμού όταν τελειώσει η κρίση στην περιοχή" Ιδιαίτερα χρήσιμη χαρακτήρισε τη συνάντηση διάρκειας δυόμιση ωρών που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, καθώς, όπως επεσήμανε, η ειλικρινής ενημέρωση είναι απαραίτητη για τη διαμόρφωση εθνικής συναντίληψης στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, ενώ τόνισε πως «στην Ελλάδα δεν υπάρχουν οι πολυτέλειες για διαιρέσεις».

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε και η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής πολιτικής για τις 8 Οκτωβρίου.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον υπουργό Εξωτερικών για την πρωτοβουλία του να τον ενημερώσει για τα τρέχοντα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, υπογραμμίζοντας πως είναι κρίσιμη η διαμόρφωση μιας εθνικής στρατηγική μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, που θα κατοχυρώνει τα κυριαρχικά δικαιώματα, αλλά και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. «Δεν μπορεί η Ελλάδα να εμφανίζεται ως ο φτωχός συγγενής της Ευρώπης, πρέπει να είναι ισότιμο μέλος της Ε.Ε», είπε χαρακτηριστικά.
Κατά τη διευρυμένη συνάντηση των δύο ανδρών με τη συμμετοχή των υφυπουργών και διπλωματών καθώς και αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Συρία, το Ιράν, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το όνομα της ΠΓΔΜ καθώς και θέματα ενέργειας.

Ο κ.Τσίπρας είπε ακόμη ότι: "Είχαμε την ευκαιρία με τον Υπουργών των Εξωτερικών να ανταλλάξουμε σκέψεις πάνω σε κρίσιμα ζητήματα. Του εκθέσαμε την ανησυχία μας για τις εξελίξεις στη Συρία και την ανθρωπιστική διάσταση που παίρνει η κρίση στην γειτονική αυτή χώρα, για το κύμα προσφύγων που αναπόφευκτα θα δημιουργηθεί και του ζητήσαμε να παρέμβει η χώρα μας, προκειμένου να υπάρξει βοήθεια από την ΕΕ για να διερευνηθεί η δυνατότητα φιλοξενίας από τη δική μας την πλευρά προσφύγων που θα πρέπει να τους δοθεί η δυνατότητα να επαναπατριστούν, όταν θα αντιμετωπιστεί η κρίση στην περιοχή."


ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ: Εδώ πεινάνε οι ίδιοι «πρόσφυγες» Έλληνες …………πως θα ταΐσουμε και άλλους ??????????

Δεν υπάρχουν σχόλια: