Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Διαδήλωση στα μαγειρεία, χωρίς φαγητό τα παιδιά



Χωρίς φαγητό έμειναν χθες Τρίτη περίπου 4.000 παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Αθηναίων, λόγω της αιφνιδιαστικής κατάληψης που έκαναν πρώην συμβασιούχοι στα μαγειρεία του Βρεφοκομείου όπου παρασκευάζεται το φαγητό για τους δημοτικούς σταθμούς!
 
Η διοίκηση του Βρεφοκομείου επιχείρησε να καλύψει τις ανάγκες αποστέλλοντας συσκευασμένα σάντουιτς στους παιδικούς σταθμούς, ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις εργαζόμενοι δεν αποδέχτηκαν το πακέτο με το φαγητό καθώς δεν ήταν βέβαιο αν πληρούσε τους κανόνες υγιεινής.
 
Οι αιφνιδιαστικές καταλήψεις αναστάτωσαν χιλιάδες γονείς, καθώς την τελευταία στιγμή ενημερώθηκαν ότι κάποιοι σταθμοί δεν θα λειτουργήσουν ενώ όσοι μείνουν ανοικτοί δεν θα έχουν μεσημεριανό φαγητό.
 
Χιλιάδες γονείς αντιμετωπίζουν και σήμερα σοβαρά προβλήματα με τη φύλαξη των παιδιών τους, εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, ενώ από αύριο τα σωματεία εργαζομένων του δήμου προειδοποιούν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.
 
Οι καταληψίες διαμαρτύρονταν για την απόλυση 272 από τους συνολικά 420 συμβασιούχους του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών (κατόπιν δικαστικής απόφασης), οι οποίοι απασχολούνταν για χρόνια με δίμηνες συμβάσεις.
 
Την απόφαση των σωματείων εργαζομένων και των πρώην συμβασιούχων να προχωρήσουν στη κατάληψη του Βρεφοκομείου καταδίκασε ο Δήμος Αθηναίων, που με ανακοίνωσή του ζήτησε «συγγνώμη από χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους για τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν».
 
Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα φιλοξενούνται 4.000 παιδιά στους 82 σταθμούς του Βρεφοκομείου, ενώ σε αναμονή βρίσκονται άλλα 1.500 νήπια τα οποία ο δήμος θα πάρει μόλις ολοκληρωθεί η πρόσληψη προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ.
 
Ωστόσο από την απροειδοποίητη κατάληψη των μαγειρείων του Βρεφοκομείου Αθηνών και το γεγονός ότι χιλιάδες μικρά παιδιά έμειναν χωρίς φαγητό, προκύπτει το ερώτημα μέχρι που 
φτάνουν τα όρια του «συνδικαλισμού» και αν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν ως τρόπο διαμαρτυρίας, προκειμένου να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, τέτοιου είδους μεθόδους αδιαφορώντας για τις συνέπειες των πράξεών τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: