Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

H Alpha Bank «αδειάζει» την Τρόικα



Φύλλο και φτερό κάνουν τις προβλέψεις της Τρόικα για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας οι αναλυτές της Alpha Bank στο εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων της Τράπεζας, οι οποίοι επιτίθενται ανοικτά στους δανειστές μας.
Στο δελτίο η τράπεζα εκτιμά ότι η Τρόικα έχει υποεκτιμήσει σημαντικά τα έσοδα, για τα οποία εκτιμά ότι θα είναι κατά 3 δισ. ευρώ υψηλότερα από τις εκτιμήσεις του επικαιροποιημένου προγράμματος. Το ίδιο ισχύει και για τις δαπάνες από τις οποίες θα προκύψει αντίστοιχο όφελος. Έτσι το 2013 θα ξεκινήσει σύμφωνα με την Alpha Bank με πρόσθετους πόρους 6 δισεκατομμυρίων ευρώ.
«Παρ’ όλα αυτά, η Τρόικα συνεχίζει να αμφισβητεί, σε μεγάλο βαθμό ανεδαφικά, την από́δοση των μέτρων που έχει εξειδικεύσει η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα την περαιτέρω κωλυσιεργία, με τη συνεχή προβολή απαιτήσεων για λήψη νέων μέτρων. Η πολιτική αυτή συμβάλλει στην επιμήκυνση της ύφεσης στην ελληνική οικονομία και είναι άκρως επικίνδυνη και, εν πολλοίς, είναι αντίθετη με τα συμφέροντα ακόμη και αυτών των ίδιων των δανειστών της χώρας», εκτιμά η Alpha Βank.
Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «τα αποτελέσματα εκτέλεσης του επικαιροποιημένου προϋπολογισμού του 2012 (Π2012) στο 7μηνο Ιαν.-Ιούλ. 2012 δείχνουν ότι η Τρόικα έχει υποεκτιμήσει σημαντικά τα έσοδα της ΓΚ το 2012. Τα έσοδα αυτά ήταν αυξημένα κατά 0,6% στο 7μηνο.’12 και αναμένεται να σημειώσουν αύξηση κατά 1,5% το 2012 ως σύνολο. Αν συμβεί αυτό, τότε τα έσοδα θα ανέλθουν στα € 89 δισ το 2012, δηλαδή θα είναι κατά € 3,0 δισ υψηλότερα από τις εκτιμήσεις του επικαιροποιημένου Π2012.
Το ίδιο συμβαίνει και με τις πρωτογενείς δαπάνες της ΓΚ. Η Τρόικα προέβλεπε τον Φεβρουάριο του 2012 μείωσή τους κατά -5,1% το 2012. Ωστόσο, η πτώση τους στο 7μηνο.’12 διαμορφώθηκε στο -8,1% και αναμένεται να διαμορφωθεί στο -7,0% το 2012 ως σύνολο.
Επομένως, το 2013 θα ξεκινήσει με πρόσθετους πόρους ύψους € 6,0 δισ έναντι των εκτιμήσεων της Τρόικα τον Φεβρουάριο του 2012».
«Η ελληνική οικονομία δεν είναι πλέον δυνατό να κρατείται όμηρος των πολιτικών επιδιώξεων κανενός. Εάν η Τρόικα επιμένει να αρνείται την αποτελεσματικότητα των μέτρων ή την ανάγκη ηπιότερης δημοσιονομικής προσαρμογής, είναι αυτονόητο ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει αυτό που υπαγορεύει το εθνικό συμφέρον, δεδομένων των ισορροπιών που διαμορφώνονται. Διότι στη ζωή, δεν υπάρχει δεν μπορώ. Μόνον δεν θέλω», καταλήγει η ανάλυση της τράπεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: