Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Ο κ. Στουρνάρας επιβεβαιώνει την έρευνα ΣΔΟΕ



Υποθέσεις πιθανής διαφθοράς και παράνομων συναλλαγών από πλευράς πολιτικών προσώπων ελέγχει αυτή την περίοδο το ΣΔΟΕ. Αυτό επιβεβαιώνει ο υπουργός Οικονομικών, σε έγγραφό του που απέστειλε στη Βουλή, ως απάντηση σε σχετικό ερώτημα του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ κ. Ν. Τσούκαλη. Χωρίς να παραθέτει περαιτέρω συγκεκριμένες πληροφορίες, όπως επί παραδείγματι ονόματα, ο κ. Γ. Στουρνάρας αναφέρεται συγκεκριμένα σε 32 περιπτώσεις πολιτικών.
«Στο πλαίσιο της αποστολής του το ΣΔΟΕ διενεργεί, μεταξύ άλλων, και ελέγχους για το “πόθεν έσχες”, οι οποίοι έχουν ως στόχο την αποκάλυψη και την πάταξη των κρουσμάτων διαφθοράς και συναλλαγής σε κάθε επίπεδο εξουσίας και όχι μόνο», αναφέρει συγκεκριμένα στην επιστολή του ο κ. Στουρνάρας και συνεχίζει: «Είναι, λοιπόν, φυσικό το ΣΔΟΕ να ελέγχει εκτός των άλλων και πολιτικούς, στελέχη των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και δημόσιους λειτουργούς (πρώην και νυν). Ο αριθμός των ελεγχομένων αυτών προσώπων δεν είναι κλειστός και σταθερός, αλλά μεταβάλλεται προϊόντος του χρόνου. Ειδικότερα», συνεχίζει ο υπουργός, «κατά το χρονικό αυτό διάστημα ελέγχονται (και οι έλεγχοι αυτοί είναι σε εξέλιξη) τριάντα δύο (32) υποθέσεις πολιτικών προσώπων». Σημειώνεται ότι ουσιαστικά είναι η πρώτη φορά που ο επικεφαλής οικονομικού επιτελείου επιβεβαιώνει επισήμως την ύπαρξη - διεξαγωγή τέτοιου είδους ελέγχου σε πολιτικά πρόσωπα. Ωστόσο, αξιοσημείωτο είναι πως ο κ. Στουρνάρας δεν διευκρινίζει πόσοι μεταξύ των «32» είναι νυν ή πρώην πολιτικά πρόσωπα, ούτε πόσοι εξ αυτών είναι υπουργοί ή βουλευτές ή άλλου τύπου δημόσιοι λειτουργοί.
Στο μεταξύ, ο κ. Δ. Παπαδημούλης έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της επιτροπής ελέγχου πόθεν έσχες του Κοινοβουλίου, με την οποία ζητεί να συγκληθεί άμεσα η εν λόγω επιτροπή, προκειμένου «να συζητηθούν και να αποφασιστούν όλες οι δέουσες ενέργειες προκειμένου να ανταποκριθούμε στην πάνδημη απαίτηση της κοινωνίας για πλήρη διαφάνεια και αυστηρές κυρώσεις εναντίον όσων παραβιάζουν τον νόμο και το περί δικαίου αίσθημα». Οπως δήλωσε ο κ. Νάκος, η επιτροπή θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη. Την ίδια στιγμή, 13 βουλευτές της Ν.Δ. με κοινό αίτημά τους καλούν τον υπουργό Οικονομικών να καταθέσει στη Βουλή «πίνακες με τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν αποστείλει εμβάσματα» σε τράπεζες του εξωτερικού κατά την τελευταία τριετία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: