Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Έκθεση της Alpha Bank ξετινάζει την τρόικα: "Λεφτά υπάρχουν"



Στον αέρα τινάζει τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα η δημοσιοποίηση μελέτης της τράπεζας Alpha Bank, η οποία καταλήγει στην εκτίμηση πως είναι ανώφελη για την ελληνική οικονομία η πλήρης υιοθέτηση του πακέτου των 11.5 δις ευρώ.

Συγκεκριμένα η μελέτη της τράπεζας καταδεικνύει πώς την 1η Ιανουαρίου του 2013 η ελληνική οικονομία αρχίζει το οικονομικό έτος με 6 δις ευρώ επιπρόσθετους πόρους. Με λίγα λόγια η Alpha Bank ισχυρίζεται, προφανώς μετά λόγου γνώσεως, πως η υλοποίηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2012 αφήνει «προίκα» την οποία δεν έχει συνυπολογίσει η Τρόικα στις εκτιμήσεις της, ενώ συνεχίζει να πιέζει την ελληνική κυβέρνηση για τη λήψη νέων και εν πολλοίς άχρηστων αλλά εξαιρετικά δυσβάστακτων μέτρων. 

«Όλα αυτά θυσιάζονται στο βωμό μιας άγονης αντιπαράθεσης που δεν έχει πλέον κανένα νόημα. Ο μόνος λόγος που επιβάλλεται η λήψη μέτρων € 11,5δις είναι για να αποκατασταθεί η τρωθείσα αξιοπιστία της Ελλάδος διεθνώς και για να δημιουργηθεί δημοσιονομικό απόθεμα ασφαλείας έτσι ώστε η μετάβαση σε βιώσιμο πρωτογενές πλεόνασμα να μην τίθεται υπό αμφισβήτηση». 

Με αυτήν την εκτίμηση οι αναλυτές της τράπεζας ανατρέπουν την κυριαρχούσα λογική στη βάση της οποίας εξελίσσεται η διαπραγμάτευση μεταξύ της κυβέρνησης και των τριών τεχνοκρατών. 

Προκαλεί εντύπωση πώς η Alpha Bank επισημαίνει πως η Τρόικα έπεσε έξω στις εκτιμήσεις της του Φεβρουαρίου 2012 για την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Το ζήτημα είναι πώς αυτή η λάθος εκτίμηση ξεπερνά κατά τουλάχιστον 2 δις με το σύνολο του πακέτου των προτάσεων της Αθήνας τα που απέρριπτε έως και το μεσημέρι της Τετάρτης η Τρόικα. Η αποκάλυψη έρχεται μάλιστα να ανατρέψει και το σύνολο των προτάσεων της Τρόικα για την αγορά εργασίας οι οποίες δεν εντάσσονται καν ούτε στο πρώτο αλλά ούτε και στο δεύτερο Μνημόνιο. Με λίγα λόγια οι αναλυτές της ιδιωτικής τράπεζας καταρρίπτουν όλα σχεδόν τα επιχειρήματα που αυτήν στιγμή συγκροτούν την γραμμή επίθεσης των εκπροσώπων των δανειστών.

Κυοφορούμενες πολιτικές εξελίξεις

Η δημοσιοποίηση της έκθεσης αυτής συνέπεσε χρονικά με την συνάντηση των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση. Ένας από τους τρεις αρχηγούς πληροφορήθηκε το περιεχόμενο της ανάλυσης λίγο πριν διαβεί το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου. Είναι προφανές πως η μη αναμενόμενη επιθετικότητα των τραπεζικών στελεχών, που συνέταξαν την έκθεση αυτή, θα προκαλέσει σειρά αντιδράσεων δεδομένου ότι το συμπέρασμα της ανάλυσης καταλήγει πως «Οι Έλληνες στύβονται σαν λεμονόκουπα χωρίς λόγο». 

Αναμένεται με ιδιαίτερη αγωνία η αντίδραση ενός εκάστου των αρχηγών των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης, αλλά και η δικαιολογημένη εκ των πραγμάτων αντίδραση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η οποία πλέον διαθέτει ανά χείρας κείμενο και αποδεικτικά στοιχεία τα οποία δεν προέρχονται από κάποιον αριστερό και πανεπιστημιακό αναλυτή, αλλά από τους ίδιους τους διαχειριστές του τραπεζικού κατεστημένου της χώρας.

Διαβάστε προσεκτικά την ανάλυση – εκτίμηση της Alpha Bank στο πλήρες κείμενο που ακολουθεί:



Δεν υπάρχουν σχόλια: