Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012

Εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε κλεμμένα πολυτελή αυτοκίνηταΣπείρα με διεθνή δράση, η οποία διακινούσε κλεμμένα πολυτελή αυτοκίνητα εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση της Ασφάλειας στην Λάρισα. Τα μέλη της διακινούσαν τα αυτοκίνητα τα οποία προέρχονταν από χώρες της ΕΕ, μέσω Ελλάδας και Βουλγαρίας σε τρίτες χώρες (Ταϊλάνδη, Καμπότζη και άλλες) με σκοπό την μεταπώλησή τους. Στην υπόθεση εμπλέκεται και εκτελωνιστής ο οποίος φρόντιζε να εκτελωνίζει τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα έναντι αμοιβής.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, συνελήφθησαν πέντε Έλληνες ηλικίας 35, 47, 45, 45 και 57 ετών και δύο Βούλγαροι ηλικίας 39, 33 ετών αντίστοιχα, ενώ αναζητούνται συνεργοί τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μέλη της οργάνωσης ακολουθούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία προκειμένου τα κλεμμένα αυτοκίνητα να «εμφανίζονται» ως προϊόν νόμιμης αγοραπωλησίας και συναλλαγής κατασκευάζοντας πλαστά συμφωνητικά αγοραπωλησίας. Με βάση δε τα παραστατικά αυτά προωθούσαν τα οχήματα προς πώληση σε τρίτες χώρες, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Συνήθως, παραποιούσαν τις πινακίδες και τους αριθμούς πλαισίου των αυτοκινήτων και τα απέκρυπταν σε αθέατους χώρους, προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές αρχές.
Στην Λάρισα εντοπίστηκαν, κατόπιν έρευνας, σε «μάνδρα» αυτοκινήτων, ιδιοκτησίας 45χρονου, δύο πολυτελή αυτοκίνητα μάρκας LAND ROVER και BMW, τα οποία ήταν σταθμευμένα επιμελώς, σε αθέατο και μη προσβάσιμο σημείο. Από τις αστυνομικές έρευνες εντοπίστηκαν ακόμη δύο Ι.Χ.Ε. πολυτελή επιβατικά αυτοκίνητα (LEXUS και MERCEDES), σταθμευμένα και επιμελώς κρυμμένα σε στεγασμένο χώρο εταιρείας, ιδιοκτησίας του 57χρονου συλληφθέντα, με σκοπό την εξαγωγή τους σε τρίτες χώρες.
Επίσης σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 45χρονου εκτελωνιστή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:117 κερδισμένα δελτία ΟΠΑΠ με τις αντίστοιχες αποδείξεις πληρωμής τους, συνολικής αξίας 102.239,45 ευρώ, μεγάλος αριθμός τραπεζικών επιταγών, σφραγισμένων και ληξιπρόθεσμων, συνολικής αξίας 100.000 ευρώ τρία κλειδιά πολυτελών αυτοκινήτων μάρκας PORSCHE και μία άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου ιδίας μάρκας, των οποίων διερευνάται η νομιμότητα της προέλευσής τους.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων κλοπών, της πλαστογραφίας και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.
Ερευνάται περαιτέρω η πολυσχιδής δραστηριότητά της οργάνωσης, καθώς και ο ακριβής τρόπος μεταφοράς και διακίνησης των οχημάτων και των χρηματικών ποσών, που χρησιμοποιούσαν ή προέρχονταν από τις παράνομες συναλλαγές τους από και προς τις τρίτες χώρες. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: