Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

15 χρόνια από την βύθιση του πυραυλάκατου ΚΩΣΤΑΚΟΣ


Ο λαός που δεν γνωρίζει ή ξεχνά την ιστορία του χάνεται

Η σύγκρουση των δύο πλοίων έγινε στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού Σάμου, ανοιχτά του ακρωτηρίου του Αγ. Κωνσταντίνου, στη θαλάσσια περιοχή "Αυλάκια". Η ώρα της σύγκρουσης σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΝ είναι στις 6.35 μμ 4 Νοεμβρίου1996 , ενώ το αντίστοιχο σήμα έφθασε στις 7.20 μμ στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού. Η κατά πολύ μικρότερη σε μέγεθος πυραυλάκατος "ΚΩΣΤΑΚΟΣ", βυθίστηκε σχεδόν αμέσως μετά τη σύγκρουση, αφού εμβολίστηκε στο χώρο ανάμεσα στη μέση και την πρύμνη του πλοίου, με αποτέλεσμα τη συντριβή ουσιαστικά του σκάφους. Οι αντίστοιχες ζημιές στο επιβατικό πλοίο "Ε/Γ - Ο/Γ ΣΑΜΑΙΝΑ" ήταν ελάχιστες. Η σύγκρουση τρομοκράτησε του επιβάτες του "Σάμαινα".
Σκοτώθηκαν 4 στελέχη του πολεμικού πλοίου. Πρόκειται για τον Ανθυπασπιστή Κανέλλο Κοκκίνη και τους κελευστές Απόστολο Ασπρογέρακα, Βασίλειο Μαυρογιώργο και Γεώργιο Νεκτάριο Αναδρανισιάκη. Στην πυραυλάκατο, σύμφωνα με τη δήλωση του κυβερνήτη του σκάφους, επέβαιναν 38 άτομα ως πλήρωμα, από τους οποίους σχεδόν αμέσως περισυλλέγησαν 34, από τις ναυαγοσωστικές λέμβους που έριξε στη θάλασσα το "ΣΑΜΑΙΝΑ".
Η πυραυλάκοατος πήρε το όνομα αυτό προς τιμήν του φονευθέντος στη Μάλτα, στις 27 Φεβρουαρίου 1942, αξιωματικού του Υ/Β ΓΛΑΥΚΟΣ. Η παραλαβή της έγινε στις 24 Ιουνίου 1980.
Το πλοίο ανελκύσθηκε στις 15 Μαρτίου 1997, αλλά δεν κρίθηκε οικονομικά σκόπιμη η επισκευή και ενεργοποίησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: