Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

Αστεγοι – Οι σκιές των πόλεων


“Η αντιμετώπιση του προβλήματος των αστέγων δεν μπορεί να είναι θέμα φιλανθρωπίας αλλά οργανωμένου σχεδίου πρόληψης και αντιμετώπισης από την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς. Η συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών παραμένει πολύτιμη αρωγός.”
25.000 Έλληνες άστεγοι, η Αρχή του κακού. !!!!!!
Υπάρχει σοβαρή υστέρηση στην υιοθέτηση οποιασδήποτε πολιτικής για τους αστέγους στη χώρα μας σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές. Υπάρχει ακόμη σταθερή άρνηση του υπουργείου Υγείας τα τελευταία χρόνια να δεχτεί ότι για το θέμα των αστέγων πρέπει να υπάρξει ειδικός νόμος που να αναγνωρίζει την ιδιότητα του αστέγου και να υποχρεώνει τις κοινωνικές υπηρεσίες να προσφέρουν βασική υποστήριξη. Ως άστεγος πιθανόν να αναγνωριστεί σήμερα κάποιος μόνο όταν έχει μια άλλη ιδιότητα: εάν είναι ψυχασθενής, αλκοολικός ή χρήστης.
Το πρόβλημα των αστέγων ωστόσο δεν είναι εισαγόμενο, αλλά αγγίζει ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού γενικού πληθυσμού, ένα σημαντικό κομμάτι του 21,5% των Ελλήνων που σύμφωνα με την Eurostat ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

By: John_Spider

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: