Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος ναυαγίου


06.59
Ο ήλιος ανατέλλει. Υπάρχει η εντύπωση ότι συζητείται ακόμα το όνομα του Λουκά Παπαδήμου. Καθώς όμως η ώρα περνά, ανατέλλει και η αίσθηση ότι μεταμεσονυκτίως προέκυψε κι άλλο όνομα, του Βασίλειου Σκουρή, προέδρου του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
08.40
Η Ρεγγίνα Βάρτζελη τηλεφωνεί πρώτη φορά - διερευνητικά - στον Λουκά Παπαδήμο.
09.00
Απομακρύνεται η υποψηφιότητα του κ. Σκουρή αφού ο ίδιος «κλείνει» το θέμα. Το θρίλερ κορυφώνεται. Οι παρασκηνιακές επαφές μεταξύ ανθρώπων της απολύτου εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού εντείνονται. Οι Απ. Κακλαμάνης, Ρεγγίνα Βάρτζελη, Νίκος Αθανασάκης, Φίλιππος Πετσάλνικος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι σε «ανοιχτή ακρόαση».
13.10
Τηλεφωνική παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τους δύο αρχηγούς να επισπεύσουν τη διαδικασία.
13.30
Για πρώτη φορά πραγματικά «μπαίνει στο κάδρο» ως υποψήφιος πρωθυπουργός ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος. Ο βουλευτής Καστοριάς - από το 1985 - είναι από τους παλαιότερους συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου και συχνά διετέλεσε υφυπουργός του σε υπουργεία όπως το Παιδείας.
14.30
Δήλωση Απόστολου Κακλαμάνη: «Μου έγινε πρόταση» για την πρωθυπουργία - με τη διευκρίνιση ότι ο ίδιος δεν «παίζει»
16.30
Ο Γιώργος Παπανδρέου τηλεφωνεί για πρώτη φορά έπειτα από τρεις ημέρες (!) στον Λουκά Παπαδήμο και του ζητάει να συμμετάσχει στη νέα κυβέρνηση ως αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών. Ο κ. Παπαδήμος εμφανίζεται επιφυλακτικός και αποφεύγει να δώσει ξεκάθαρη απάντηση. Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι προηγουμένως είχε γίνει πρόταση για την πρωθυπουργία στον κ. Παπαδήμο, την οποία όμως απέρριψε τηλεφωνικά ο Αντ. Σαμαράς - και έτσι ο κ. Παπανδρέου οδηγήθηκε στην επιλογή Πετσάλινικου.
17.55
Διάγγελμα του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Υπενθυμίζει ότι «δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα», ότι «η χώρα σώθηκε από τη χρεοκοπία» και ότι «η νέα κυβέρνηση θα πορευτεί με ορισμένο οδικό χάρτη». Αποφεύγει να κατονομάσει τον νέο πρωθυπουργό, αλλά τον χαρακτηρίζει θεσμικό φωτογραφίζοντας τον κ. Πετσάλνικο. Ηδη, έχουν εκδηλωθεί αντιδράσεις από πλήθος βουλευτών, τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ.
18.30
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης δηλώνει ότι στη Νέα Δημοκρατία δεν έγινε ποτέ πρόταση για το πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου. «Αν τον πρότειναν, η ΝΔ δεν θα έλεγε όχι». Είναι η απάντηση σε διαρροή από το ΠΑΣΟΚ ότι τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ «έκοψε» ο Αντ. Σαμαράς.
18.45
Φτάνει στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αντώνης Σαμαράς, όπου βρίσκεται ήδη ο Πρωθυπουργός. Κάθονται μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο ιδιαίτερο γραφείο του και ανταλλάσσουν αβρότητες.
19.00
Ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς συζητούν «γενικά» ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας χωρίς ο πρώτος να έχει πει ακόμα κανένα όνομα, ανοίγει η πόρτα και μπαίνει ο Κ. Μπίτσιος , διευθυντής του γραφείου του Κ. Παπούλια και ανακοινώνει: «Ο κ. Καρατζαφέρης ανεχώρησε».
Οι δύο αρχηγοί στην αρχή νομίζουν πως «ανεχώρησε» για να έλθει στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο κ. Μπίτσιος όμως δεν αφήνει περιθώριο αμφιβολίας. «Εφυγε θυμωμένος».
19.06
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ φεύγει εξοργισμένος από το Προεδρικό Μέγαρο καταγγέλλοντας τους δύο πολιτικούς αρχηγούς για «παιχνίδια τακτικής» και δηλώνει πως «αν δεν βάλουν τον Παπαδήμο πρωθυπουργό δημιουργούν τεράστια προβλήματα στη χώρα».
19.10
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει την έκπληξή του για την αποχώρηση του Γιώργου Καρατζαφέρη και τον καλεί στο τηλέφωνο. «Γιώργο γύρνα πίσω», του λέει. Ο κ. Καρατζαφέρης αρνείται. «Θα τα πούμε αύριο», του λέει ο κ. Παπούλιας ανακοινώνοντάς του δεύτερο γύρο της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών. «Αν πρόκειται να συζητήσουμε για την περίπτωση Παπαδήμου θα έλθω», απαντά ο κ. Καρατζαφέρης.
19.50
Αποχωρεί από το Προεδρικό Μέγαρο ο Αντώνης Σαμαράς.
19.59
Αποχωρεί από το Προεδρικό Μέγαρο ο Γιώργος Παπανδρέου και τηλεφωνεί στον Λουκά Παπαδήμο, δέχεται αμέσως τους όρους του και τον ενημερώνει ότι πλέον είναι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την αυριανή συνάντηση των αρχηγών.
20.25
Ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα πρόσωπα, αλλά να οριστεί αμέσως κυβέρνηση, να εκταμιευτεί η έκτη δόση, να ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση και να οδηγηθεί ο τόπος σε εκλογές. «Η πρωτοβουλία ανήκει στην πλειοψηφία», τονίζει.
Η νύχτα προχωράει...
Πλέον στο τραπέζι είναι το δίδυμο Παπαδήμος - Βενιζέλος. Ο Λ. Παπαδήμος επρόκειτο να επιχειρήσει απευθείας επαφή με τον Αντ. Σαμαρά προκειμένου να διερευνήσει λύσεις για το πρόβλημα που δημιουργεί η άρνηση του αρχηγού της αντιπολίτευσης να βάλει την υπογραφή του στη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου, την οποία πάντως έχει δηλώσει ότι
θα υπερψηφίσει. Αλλο ένα αγκάθι είναι η θέληση Παπαδήμου για μεγαλύτερη συμμετοχή στελεχών της ΝΔ στην κυβέρνηση.

By: John_Spider

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: