Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

G20: Προς συντονισμό των κρατών για χρέη και ύφεση


Οι ηγέτες της G20 ενέτειναν τις πιέσεις τους προς την ΕΕ για αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, στη βάση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου, που δείχνει έτοιμη να «ξηλωθεί», εν μέσω της αβεβαιότητας που προκαλούν οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Οι πιέσεις από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Κίνα, τη Ρωσία και την Αυστραλία, αφορούν την ενεργοποίηση της απόφασης των Βρυξελλών, καθώς υπάρχει «εκνευρισμός και απογοήτευση» για την καθυστέρηση.

Από την πλευρά τους, το Βερολίνο και το Παρίσι επιχειρούν να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος, ξεκαθαρίζοντας ότι υπό αυτές τις συνθήκες η Ελλάδα δεν πρόκειται να λάβει νέα οικονομική βοήθεια και απαιτώντας από την Ιταλία να επιταχύνει τις διαδικασίες.

Σε αυτό το κλίμα και εν μέσω της ανησυχίας για το ενδεχόμενο μιας νέας οικονομικής κρίσης, οι ηγέτες της G20 εξετάζουν πρόταση του ΔΝΤ για σύσταση νέων μηχανισμών βραχυπρόθεσμης δανειοδότησης για τη στήριξη χωρών που αντιμετωπίζουν ισχυρά οικονομικά σοκ από εξωγενείς παράγοντες.

Σύμφωνα με το προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος, που πρόκειται να υιοθετηθεί σήμερα, Παρασκευή, η Ιταλία θα δεσμεύεται για τη μείωση του δημοσίου χρέους και ελλείμματος.

Ακόμη θα υπάρχει δέσμευση για συντονισμένη δράση των χωρών για την προώθηση δημοσιονομικής σύγκλισης σε χώρες με υψηλά ελλείμματα.
Το σχέδιο απόφασης της Συνόδου Κορυφής της G20 αναφέρει επίσης ότι η Κίνα, η Γερμανία και άλλες οικονομίες προσανατολισμένες στις εξαγωγές πρέπει να κάνουν βήματα προς την κατεύθυνση της αύξησης της εσωτερικής ζήτησης σε περίπτωση που καταγραφεί επιδείνωση της προοπτικής της διεθνούς οικονομίας.

Η Γερμανία και η Κίνα, μαζί με την Αυστραλία, τη Βραζιλία, τον Καναδά, τη Νότια Κορέα και την Ινδονησία, αναφέρονται ως κράτη «με συγκριτικά ισχυρά δημόσια οικονομικά», κάτι που επιτρέπει στις κυβερνήσεις τους να μπορούν να υιοθετούν οικονομικά μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Στο κείμενο του σχεδίου απόφασης που είδε δημοσιογράφος του Γερμανικού Πρακτορείου και δημοσιεύει η εφημερίδα Τα Νέα, προτείνεται «να επιτραπεί να τεθούν σε εφαρμογή μέτρα αυτόματης δημοσιονομικής σταθεροποίησης», δηλαδή να μην αφεθεί η κατάσταση να εξελιχθεί με το μέχρι σήμερα ακολουθούμενο μοντέλο. Αυτό σηματοδοτεί το να αυξάνονται οι δημόσιες δαπάνες όταν το εγχώριο ΑΕΠ σημειώνει επιβράδυνση.

By: John_Spider

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: