Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ελεύθερα πλέον τα αυτοκίνητα με πετρέλαιο


Ύστερα από 20 χρόνια απαγόρευσης, αποφασίστηκε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής η άρση απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης σε Αττική και Θεσσαλονίκη για τα αυτοκίνητα με κινητήρες diesel που πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 5 και άνω. Ειδικότερα στη Βουλή χθες ψηφίστηκε σχετική τροπολογία στην οποία αναφέρεται χαρακτηριστικά πως: «Τα πετρελαιοκίνητα οχήματα ιδιωτικής χρήσης μεικτού βάρους μέχρι 4 τόνων και τα πετρελαιοκίνητα επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης εξαιρούνται των περιορισμών κυκλοφορίας στην περιοχή της Αττικής και Θεσσαλονίκης που καθορίστηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 26 του νόμου 1959/1991 εφόσον η τεχνολογία πληροί εκ κατασκευής τις προδιαγραφές του κανονισμού 715/07 της 20ής Ιουνίου του 2007 (Euro 5 και Εuro 6) ή μεταγενέστερες.
Πρακτικά λοιπόν από αύριο που θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απελευθέρωση των πετρελαιοκίνητων Ι.Χ. αλλά και επαγγελματικών φορτηγών έως 4 τόνους είναι ελεύθερη με μόνη προϋπόθεση να πληρούν την οδηγία εκπομπής ρύπων Euro 5 και άνω.

Του Γιώργου Ανδρή

By: John_Spider

Δεν υπάρχουν σχόλια: