Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

Η υψηλότερη ανεργία στη Βρετανία μετά το 1994Ρεκόρ ανεργίας σημειώθηκε στη Μεγάλη Βρετανία το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία Βρετανίας (ONS), καθώς ο αριθμός των ανέργων μεταξύ των νέων (16-24 ετών) ξεπέρασε για πρώτη φορά τα τελευταία 19 χρόνια τα 1,2 εκατομμύρια!
Ρεκόρ ανεργίας σημειώθηκε στη Μεγάλη Βρετανία το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία Βρετανίας (ONS), καθώς ο αριθμός των ανέργων μεταξύ των νέων (16-24 ετών) ξεπέρασε για πρώτη φορά τα τελευταία 19 χρόνια τα 1,2 εκατομμύρια!
Την ίδια ώρα, σύμφωνα πάλι με τα στοιχεία της ONS, ο συνολικός αριθμός των ανέργων στη Μεγάλη Βρετανία το τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου αυξήθηκε κατά 129.000 φτάνοντας τα 2,62 εκατομμύρια ανθρώπους που είναι ο μεγαλύτερος απόλυτος αριθμός από το 1994! Το ποσοστό αυτό είναι πλέον 8,3%, που είναι το μεγαλύτερο από το 1996.
Οσον αφορά τώρα στην ανεργία-ρεκόρ μεταξύ των νέων, αυτή μέσα σε μόλις ένα τρίμηνο αυξήθηκε κατά 67.000 αυξάνοντας το ποσοστό ανεργίας μεταξύ των ηλικιών 16-24 στο 21,9%. Μεταξύ των ανέργων υπάρχουν και περίπου 286.000 άνθρωποι που ως προς την παιδεία τους, έχουν προσόντα για πλήρη απασχόληση, αλλά ψάχνουν για μερική, αφού δεν μπορούν να βρουν εργασία πλήρους απασχόλησης. Μεταξύ άλλων, η νέα έκθεση της ONS τονίζει ότι αυξήθηκε και η μακροπρόθεσμη ανεργία, αφού ο αριθμός των ανθρώπων που δεν έχουν δουλειά για πάνω από έναν χρόνο αυξήθηκε κατά 31.000, φτάνοντας τους 868.000.
Τα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας προκάλεσαν συζητήσεις και ήδη τα συνδικάτα και οι κοινωνικοί φορείς έχουν αποφασίσει να πιέσουν την κυβέρνηση Κάμερον να αναλάβει δράση. Παρά ταύτα, ο υφυπουργός Εργασίας Κρις Γκρέλινγκ ισχυρίστηκε ότι για την ανεργία στη Βρετανία φταίει η κρίση στην... Ευρωζώνη, λέγοντας χαρακτηριστικά "οι Ευρωπαίοι εταίροι μας πρέπει να δράσουν κατεπειγόντως".

By: John_Spider

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: