Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Fitch: «Σήμα κινδύνου» για τις αμερικανικές τράπεζες


Αντιμέτωπες με τον «σοβαρό κίνδυνο» της εξασθένησης της φερεγγυότητάς τους είναι οι αμερικανικές τράπεζες, σε περίπτωση που βαθύνει η κρίση χρέους στην ευρωζώνη, σύμφωνα με τη Fitch Ratings.
«Αν δεν επιλυθεί η κρίση χρέους έγκαιρα και αποτελεσματικά, η ευρύτερη πιστωτική προοπτική για την αμερικανική τραπεζική βιομηχανία θα μπορούσε να επιδεινωθεί», προειδοποιεί ο οίκος αξιολόγησης σε χθεσινή ανακοίνωσή του.
Παρά το γεγονός ότι οι αμερικανικές τράπεζες έχουν «διαχειρίσιμη» έκθεση στις προβληματικές αγορές της Ευρώπης, «περαιτέρω διάχυση της κρίσης εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο», αναφέρει η Fitch.
Σύμφωνα με τον οίκο, η έκθεση των αμερικανικών πιστωτικών ιδρυμάτων σε μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες και στα πέντε πιο προβληματικά κράτη (Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία) είναι μικρότερη από την έκθεσή τους σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου.
Στις 30 Σεπτεμβρίου, οι έξι μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες - οι JPMorgan, Bank of America Citigroup Wells Fargo Goldman Sachs και Morgan Stanley - είχαν έκθεση 50 δισ. δολαρίων στα ανωτέρω ευρωπαϊκά κράτη.

By: John_Spider

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: