Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Δεν καταργούν ούτε την ΕΤ1, ούτε τα ψηφιακά ούτε την Ραδιοτηλεόραση


Στροφή 180 μοιρών έκανε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης (ΕΡΤ) στη χτεσινή του συνεδρίαση, και παρά τις προ μηνών εξαγγελίες του Ηλία Μόσιαλου, αποφάσισε να διατηρήσει ως έχουν την ΕT1, την Ραδιοτηλεόραση, αλλά και τα ψηφιακά κανάλια Σινε και Σπορ!
Συγκεκριμένα, ενώ πέντε μήνες πριν ο τότε υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για την ΕΡΤ, Ηλίας Μόσιαλος, είχε ανακοινώσει την απόφαση της κυβέρνησης Παπανδρέου να περιορίσει δραστικά τα κρατικά κανάλια και ραδιόφωνα με στόχο να περιοριστούν τα ελλείμματα της ΕΡΤ, η κυβέρνηση Παπαδήμου έκανε χτες ένα βήμα πίσω. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου υιοθετήθηκε το πόρισμα μιας «ειδικής μελέτης», άγνωστο από ποιον παραγγέλθηκε, από ποιον έγινε και πότε ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με την οποία δεν χρειάζεται να κλείσει κάποιο κανάλι ή ραδιόφωνο, ούτε το περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση», αλλά αρκεί να γίνει «αναδιοργάνωση» για να εκλογικευτούν οι δαπάνες.
Ειδικότερα, οι νέες «κατευθυντήριες γραμμές για το περιεχόμενο και τη στρατηγική των τηλεοπτικών καναλιών της ΕΡΤ Α.Ε» είναι οι ακόλουθες:
Η ΝΕΤ παραμένει το κυρίως ενημερωτικό κανάλι με δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές, ενώ το πρόγραμμα της θα συμπληρώνεται από κινηματογραφικές ταινίες, ντοκιμαντέρ, μεγάλα αθλητικά γεγονότα και ψυχαγωγικό πρόγραμμα.
Η ΕΤ3 παραμένει ως έχει για να αναδείξει «τις ανάγκες, τις δράσεις, τη δημιουργικότητα και την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας»
Η ΕΤ1 παραμένει και αυτή ως έχει με έμφαση στις πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκπομπές, κινηματογραφικές ταινίες, το παιδικό πρόγραμμα, αλλά και ντοκιμαντέρ και εκπομπές ειδικού ενδιαφέροντος. Επιπλέον, εντάσσονται στην ΕΤ1 οι υπηρεσίες για 'Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, που μέχρι τώρα παρέχονταν από το Πρίσμα+. Με την απορρόφηση αυτή, όπως υποστηρίζει η διοίκηση, θα προκύψει πρόγραμμα υψηλότερων προδιαγραφών, προσβάσιμο από τα ΑμεΑ, οικονομίες κλίμακας για την εταιρεία και εξοικονόμηση ψηφιακών συχνοτήτων.
Το ψηφιακό κανάλι Σινεσπόρ μετατρέπεται σε δορυφορικό.
Το περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση» συνεχίζει ως έχει, με εκσυγχρονισμό και εξορθολογισμό του λειτουργικού κόστους και βελτίωση του περιεχομένου.
Τέλος, το ΔΣ της ΕΡΤ Α.Ε. ενέκρινε ένα σχέδιο αλλαγών για τη λειτουργία των 19 Περιφερειακών Ραδιοφωνικών Σταθμών. Κανείς σταθμός δεν κλείνει, απλώς «εξορθολογίζεται» η λειτουργία του, «αξιοποιείται» καλύτερα το προσωπικό και «αναβαθμίζεται» το πρόγραμμά του. Και το κερασάκι στην τούρτα; Επειδή καμία σοβαρή απόφαση στο ελληνικό δημόσιο δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει μια μετονομασία, όλοι οι σταθμοί μετονομάζονται από «Περιφερειακοί Σταθμοί Ε.ΡΑ.» σε «Περιφερειακοί Σταθμοί ΕΡΤ»...
Προφανώς, η απόφαση αυτή δημιουργεί ένα ερώτημα: Ποιά πολιτική ήταν τελικά λάθος; Του Ηλία Μόσιαλου και της προηγούμενης κυβέρνησης που είχε ανακοινώσει μετά βαΐων και κλάδων το κλεισιμο και συγχώνευση καναλιών και σταθμών ή η χτεσινή αλλαγή πλεύσης της διοίκησης της ΕΡΤ που αποφάσισε να διατηρήσει σχεδόν όλα τα κανάλια και απλώς να «εξορθολογίσει» τα κόστη;

By: John

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: