Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ποτάμι της Νέας Ζηλανδίας στην «καλύτερη δορυφορική εικόνα του 2011»


Λόνγκμοντ: H αμερικανική εταιρεία δορυφορικής απεικόνισης Digital Globe, από την οποία προέρχονται πολλές εικόνες στο Google Earth, ανακοίνωσε το νικητή του διαγωνισμού της για την καλύτερη δορυφορική φωτογραφία της περυσινής χρονιάς: είναι οι πλεξούδες που σχηματίζει η ροή ενός ποταμού στη Νέα Ζηλανδία.

Η φωτογραφία, την οποία ανέδειξαν στην πρώτη θέση χρήστες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό μέσω του Facebook, δείχνει τις εκβολές του Ποταμού Ρακάγια, ο οποίος βρίσκεται στο νησί Σάουθ Άιλαντ στη Νέα Ζηλανδία. Έχει μήκος 150 χιλιομέτρων και χύνεται στον Ειρηνικό.

Στον διαγωνισμό της Digital Globe υπήρχαν συνολικά 20 υποψηφιότητες, ανάμεσά τους μια φωτογραφία που ελήφθη τον Αύγουστο στο λεγόμενο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης, καθώς και μια δορυφορική φωτογραφία που φέρεται να δείχνει το πρώτο κινεζικό αεροπλανοφόρο.

Μια άλλη εταιρεία δορυφορικών υπηρεσιών, η επίσης αμερικανική GeoEye, παρουσιάζει στο δικτυακό τόπο της ένα ημερολόγιο του 2012 με δορυφορικές φωτογραφίες. Η πρώτη από αυτές δείχνει τους σχηματισμούς που δημιουργεί η άμπωτη στο βυθό του Περσικού Κόλπου έξω από τις ακτές του Κατάρ.

By: Alkisti

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: