Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Το Δημόσιο θα δέχεται εξόφληση οφειλών από ιδιώτες σε... είδος


Την άμεση μεταβίβαση στο Δημόσιο της κινητής ή ακίνητης περιουσίας των οφειλετών του (αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, μετοχές, κ.λπ.), θα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να μειώσει τα υπέρογκα ληξιπρόθεσμα χρέη ιδιωτών προς το κράτος.
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο φτάνουν τα 42 δισ. ευρώ και μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί τρόπος για να μειωθούν δραστικά. Το οικονομικό επιτελείο φαίνεται να επεξεργάζεται διάταξη με την οποία θα μπορούν να μεταβιβάζονται άμεσα τα εμπράγματα δικαιώματα (πλήρης, ψιλή κυριότητα, επικαρπία) των υπόχρεων στο Δημόσιο, εφόσον δεν εξοφλούν τις οφειλές τους. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διάταξη αυτή θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που προωθείται από το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της ρύθμισης σειράς θεμάτων ενόψει της έλευσης της τρόικας.
Με το πολυνομοσχέδιο που θα συζητηθεί αύριο στο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να υιοθετηθούν επίσης:
- Η άμεση απελευθέρωση του κλάδου των φορτηγών.
- Ρυθμίσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματος των δικηγόρων.
- Η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 60 ή και περισσότερες δόσεις, χωρίς να είναι απαραίτητη κάποια προκαταβολή.
- Η απλοποίηση των διαδικασιών στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς.
- Η βελτίωση των διατάξεων για την επίλυση φορολογικών διαφορών από την αρμόδια επιτροπή.
- «Φρένο» στην ακύρωση πράξεων διοικητικής εκτέλεσης, εάν ένα από τα χρέη κριθεί ως μη οφειλόμενο.
- Η προώθηση ενιαίου συστήματος πληρωμών στο Δημόσιο (πρωτοβουλία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης).
Ρύθμιση σχετικά με τις διαδικασίες λήψης νέων δανείων των δήμων. Παράλληλα, αναμένεται να υπάρχει πρόβλεψη για παράταση στην προθεσμία αποπληρωμής παλαιότερων δανείων.

By: John_Spider

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: