Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

Οχι διακοπή ρεύματος σε όποιον δεν μπορεί να πληρώσει


Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι: «Κανένα νοικοκυριό δεν πρέπει να θεωρήσει ότι διατρέχει κίνδυνο να διακοπεί η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας επειδή δεν κατεβλήθη το ειδικό τέλος, εφόσον έχει ζητήσει να υπαχθεί σε καθεστώς εξαίρεσης, μείωσης ή ρύθμισης και εφόσον συντρέχει πραγματική και αποδεδειγμένη αδυναμία καταβολής»
Δεν θα διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε κανέναν που πραγματικά δεν μπορεί να πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων, διαβεβαιώνει ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος, μετά τον θόρυβο που έχει προκληθεί από τις 50.000 εντολές αποκοπής ηλεκτροδότησης που εξέδωσε η ΔΕΗ, κάνει γνωστό ότι ο ρυθμός εξόφλησης των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος με το ειδικό τέλος είναι ίδιος με εκείνον πριν από την επιβολή του, δηλαδή 85%.
Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες, στη γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και τις Δ.Ο.Υ. έχουν υποβληθεί 50.000 αιτήσεις εξαίρεσης από την πληρωμή του ειδικού τέλους.
Οπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του: οι καταστάσεις όλων όσοι έχουν ζητήσει είτε από τη γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ηλεκτρονικά, είτε από τις ΔΟΥ, εξαίρεση, μείωση ή ρύθμιση σε σχέση με το ειδικό τέλος, έχουν διαβιβαστεί στη ΔΕΗ και σε κανέναν που περιλαμβάνεται στις καταστάσεις αυτές δεν πρόκειται να διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, έως ότου αποφανθούν, όπως προβλέπει ο νόμος, τα αρμόδια όργανα.
Οι σχετικές αποφάσεις των προϊσταμένων των ΔΟΥ, εφόσον υπάρχουν αντιρρήσεις του ενδιαφερομένου, θα εξετάζονται σε δεύτερο βαθμό από τριμελείς επιτροπές υψηλόβαθμων στελεχών της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών απαντά επίσης εμμέσως πλην σαφώς και στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: «Παραβιάζουν ανοιχτές θύρες όσοι δείχνουν να ενδιαφέρονται μη τυχόν και διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά που βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμής ή σε κατάσταση ανάγκης. Καμία τέτοια διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος δεν πρόκειται να γίνει. Οι οδηγίες που έχουν δοθεί από τον υπουργό των Οικονομικών στη διοίκηση της ΔΕΗ είναι αυστηρές και σαφείς».
Και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών καταλήγει στην ανακοίνωσή της, επαναλαμβάνοντας τη διαβεβαίωση:
«Κανένα νοικοκυριό δεν πρέπει να θεωρήσει ότι διατρέχει κίνδυνο να διακοπεί η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας επειδή δεν κατεβλήθη το ειδικό τέλος, εφόσον έχει ζητήσει να υπαχθεί σε καθεστώς εξαίρεσης, μείωσης ή ρύθμισης και εφόσον συντρέχει πραγματική και αποδεδειγμένη αδυναμία καταβολής».
ΔΕΗ
Οι εντολές αφορούν παλιές οφειλές


Να κατευνάσει τα πνεύματα... επιδίωξε και η ΔΕΗ, μετά το υπουργείο Οικονομικών, αναφορικά με τις 50.000 εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιχείρησης, Κίμων Στεργιώτης, σε δηλώσεις του είπε αναφορικά με τις εντολές: «Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται λογαριασμοί ρεύματος με πολλές συσσωρευμένες παλιές οφειλές, κλειστά καταστήματα, ενοικιαστές που έφυγαν χωρίς να πληρώσουν το ρεύμα, αλλά και οφειλέτες του ειδικού τέλους ακινήτων». Σε ό,τι αφορά το ειδικό τέλος είπε πως «θα εξεταστούν οι περιπτώσεις εκείνες των οφειλετών του ειδικού τέλους, λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρέσεις, τις καιρικές συνθήκες, αλλά πάντα σε πρώτη φάση οι αποκοπές θα ξεκινήσουν από περιοχές με τιμή ζώνης άνω των 2.500 ευρώ ανά τ.μ.».

By: John_Spider

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: