Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Energa και Hellas Power


Απαντήσεις σε πολλά από τα ερωτήματα που απασχολούν τους πελάτες της Energa και της Hellas Power, οι οποίοι πλέον ηλεκτροδοτούνται από τη ΔΕΗ, θα δώσει σήμερα με ανακοίνωσή της η ΔΕΗ. Από την άλλη πλευρά, οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών αναμένεται να κληθούν από την Εισαγγελία τις επόμενες ημέρες με την ιδιότητα των υπόπτων για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, ενώ το «κενό» που μένει στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ετοιμάζονται να το καλύψουν άλλοι εναλλακτικοί πάροχοι. Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας κατέληξε στις αποφάσεις που συμπληρώνουν το θεσμικό πλαίσιο προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των καταναλωτών. Για θέματα, όμως, που έχουν να κάνουν με το τέλος ακινήτων και τους άλλους φόρους και τέλη υπέρ τρίτων, ίσως χρειαστούν διευκρινίσεις από το υπουργείο Οικονομικών.
Εξάλλου, χθες, έγινε στη ΡΑΕ η ακρόαση των εκπροσώπων των δύο εταιρειών, στο πλαίσιο διαδικασιών που μπορεί να επιφέρουν οριστική ανάκληση της αδείας. Οι εταιρείες θα κληθούν εκ νέου να απαντήσουν εγγράφως στις αιτιάσεις. Οι εταιρείες, που σύμφωνα με πληροφορίες εκπροσωπούνται από το νομικό γραφείο Φλογαίτη- Σιούτη, επιμένουν στη θέση ότι στους δεσμευμένους λογαριασμούς υπάρχουν τα ποσά, αμφισβητούν το ύψος της οφειλής προς το ΔΕΣΜΗΕ και τη ΔΕΗ και επιρρίπτουν ευθύνες στις στρεβλώσεις στην αγορά.
Τα δύο απανωτά πορίσματα του επικεφαλής της αρχής για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κ. Παναγιώτη Νικολούδη φαίνεται ότι είναι καταπέλτης, ενώ γίνεται και λόγος για ενέργειες και παραλείψεις και των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΔΕΣΜΗΕ. Τα πορίσματα αποδίδουν ηθική αυτουργία στους επιχειρηματίες Βασίλη Μηλιώνη της Ηellas Power και Αχιλλέα Φλώρου της Εnerga και κατηγορούν τις εταιρείες ότι εισέπραξαν τους λογαριασμούς του ρεύματος από τους καταναλωτές και δεν απέδωσαν στο ΔΕΣΜΗΕ ποσά 130 εκατ. ευρώ, καθώς και τέλη και φόρους προς το Δημόσιο, τους δήμους κ.λπ.
Διαρροές
Επίσης, αναφέρεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο διαπιστώθηκαν εντονότατες και συχνές διαρροές προς την Ελβετία χρημάτων των εκπροσώπων των δύο εταιρειών, με αντίστοιχα εμβάσματα 42 εκατ. ευρώ και 47 εκατ. ευρώ.
Με ανακοίνωσή του, ο κ. Μηλιώνης δηλώνει ότι η παρουσία του στην εταιρεία έληξε στις 13 Νοεμβρίου με την πώληση στο ρωσο-αραβικό fund Worldwide Energy και ότι τα χρηματικά διαθέσιμα της εταιρείας έως τότε ήταν πάντα κατατεθειμένα σε ελληνικές τράπεζες.


By: John

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: