Λίγα λόγια

Ο σκοπός αυτής της σελίδας και όχι μόνο ο δικός μου (αλλά και όλων των απλών σκεπτόμενων ανθρώπων) είναι η έκφραση της οργή μου, του παραπόνου μου και της απελπισίας μου στην κατάντια μερικών απλών – διασήμων ανθρώπων (γιατί έτσι έχουμε καταντήσει να δίνουμε αξία σε μερικούς ανθρώπους) να συμπεριφέρονται σαν Neanderthal.
Σε αυτό των χώρο φιλοξενίας ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται μέσω άρθρων, εικόνας ή και βίντεο για ό,τι των ενοχλεί από την καθημερινή του ζωή ανώνυμα ή επώνυμα, γιατί η επιλογή του είναι δική του και μόνο δική του.

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ποινική δίωξη ενόψει για τον Λαυρεντιάδη για 393 εκατ.


Το «ναυάγιο» στην επιχειρούμενη συμφωνία μεταξύ του επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιάδη και της διοίκησης της νέας Proton Bank για την επιστροφή μέρους των χαρακτηριζόμενων ως επισφαλών δανείων, ύψους περίπου 393 εκατ. ευρώ που φέρεται ότι πήραν εταιρείες που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τον όμιλο των επιχειρήσεων Λαυρεντιάδη, δρομολογεί δικαστικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα διοίκηση της Τράπεζας απέρριψε την πρόταση του επιχειρηματία να επιστρέψει περίπου 200 εκατ. ευρώ, στο πλαίσο εφαρμογής του νόμου Καστανίδη ότι «εξαλείφεται το αξιόποινο αν ο υπαίτιος με δική του θέληση και πριν εξετασθεί με οποιονδήποτε τρόπο για την πράξη του από τις αρχές, απέδωσε χωρίς παράνομη βλάβη κάποιου τρίτου το πράγμα ή ικανοποίησε εντελώς τον ζημιωμένο».

Οι δύο πλευρές διαφώνησαν όχι ως προς το ύψος του ποσού που θα επιστραφεί, αλλά ως προς το γεγονός ότι υπήρξαν αντίθετες απόψεις για τον τρόπο και τον χρόνο καταβολής των χρημάτων.

Κατόπιν της αδιέξοδης διαπραγμάτευσης μεταξύ των δύο πλευρών αλλά και της μη εμφάνισης του Λ. Λαυρεντιάδη ενώπιον του εισαγγελέα του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ι. Δραγάτση, όπου είχε κληθεί μετά από αλλεπάλληλες προθεσμίες να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων αδικημάτων, ο εισαγγελικός λειτουργός έκλεισε την προκαταρκτική εξέταση που διενεργούσε.

Ο κ. Δραγάτσης απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων του κ. Λαυρεντιάδη να του δώσουν νέα προθεσμία - τέταρτη κατά σειρά - κι έτσι τις επόμενες ημέρες αναμένεται - εκτός απροόπτου - να συντάξει πολυσέλιδο πόρισμα, με το οποίο θα εισηγείται την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης κατά συγκεκριμένων προσώπων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, το συνολικό ποσό των δανείων που έχουν ληφθεί επί προεδρίας του στο ΔΣ της Τράπεζας, αγγίζει το ιλιγγιώδες ποσό των 700 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη ο Λ. Λαυρεντιάδης έχει επιστρέψει, βάσει του νέου νόμου, στα ταμεία της Τράπεζας 51 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, τη σχετική διαδικασία έχει «παγώσει» ο οικονομικός εισαγγελέας Εφετών κ. Γρ. Πεπόνης, καθώς διαφωνεί με το περιεχόμενο της δήλωσης που έχει αποδεχθεί η Τράπεζα και δεν επικυρώνει τη σχετική διάταξη του εισαγγελέα Δραγάτση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών έχουν δεσμευθεί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί, οι μετοχές και οι θυρίδες του επιχειρηματία και των υπολοίπων 30 προσώπων, που εμπλέκονται στην υπόθεση.

By: John

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: